«Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια» - Ξέσπασε ο Μιχάλης Οικονόμου

Συγκινεί με την εξομολόγησή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια» - Ξέσπασε ο Μιχάλης Οικονόμου

Καλεσμένος στην εκπομπή DOT βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19/2 ο Μιχάλης Οικονόμου. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ομόφυλα ζευγάρια.

Η εξομολόγηση του Μιχάλη Οικονόμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

«Το παιδί μου μπορεί να γίνει στόχος εύκολα επειδή είμαστε μια ομόφυλη οικογένεια. Είμαστε σε μια εποχή με γενικότερη αφύπνιση σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη του καθενός μας είναι να μοιραστούμε την ιστορία μας. Ένα παιδί χρειάζεται σεβασμό, αγάπη και κάποια όρια. Αυτά μπορεί να τα πάρει από ομόφυλους γονείς. Μάλιστα αν υπάρχει ο κίνδυνος ένα παιδί να μεγαλώσει σε ένα ίδρυμα, τότε ακόμα πιο πολύ.

Στην Ελλάδα μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να πάρει την αναδοχή ενός παιδιού. Μπορεί να το πάρει για 3 μήνες και μετά το ίδρυμα να το πάρει πίσω. Μπορεί μια ομόφυλη οικογένεια να γίνει ανάδοχη, αλλά όχι να υιοθετήσει. Όπως υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν είναι γάμος.

Δεν υπάρχει υιοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ένας γονιός, επειδή έχει σύνδεση συγγενική με το παιδί, παίρνει την επιμέλεια. Ο άλλος γονιός δεν έχει κανένα δικαίωμα, δεν καλύπτεται και αναρωτιέμαι αν υπάρχει δημοκρατία. Είναι δικαίωμα του παιδιού να καλύπτεται νομικά από μια πολύχρωμη οικογένεια» σχολίασε ο Μιχάλης Οικονόμου ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για τα κοινωνικά ταμπού.

«Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία...»

Μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής τους βίωσαν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο αγαπημένος του, Γιώργος Μακρής. Οι δυο τους πήραν την απόφαση να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης προκειμένου να επισφραγίσουν και με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους.

Ο Μιχάλης Οικονόμου, με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να εξηγήσει πως δεν παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο με τον αγαπημένο του μιας και μέχρι στιγμής η Πολιτεία δε δίνει αυτό το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Με την ευκαιρία λοιπόν, ο Μιχάλης Οικονόμου θέλησε να στείλε και ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη που υπάρχει να έχουν όλα τα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα στον γάμο και την τεκνοθεσία.

«Ευχαριστούμε θερμά με για τις όμορφες ευχές! Πρέπει όμως εδώ να κάνουμε μία υπενθύμιση, καθώς πολλές ιστοσελίδες έγραψαν πως παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο.

Όχι, δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η Πολιτεία δε θα μας δίνει ακόμα το δικαίωμα να το κάνουμε.

Υπογράψαμε απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης, άσχετα που εμείς από τη χαρά μας λέμε πως παντρευτήκαμε αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο να κάνουμε από αυτό.

Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι μόνο για γάμο μα και για τεκνοθεσία.

Για να είμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας, εξασφαλισμένοι και στη ζωή και στην απώλεια. Ας είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη είναι φως και δεν κρύβεται», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Μιχάλης Οικονόμου Γιώργος Μακρής σύμφωνο συμβίωσης