"Αυτό που έγινε μετά το θάνατο του Μηνά...": Ξέσπασε ο Κώστας Φαλελάκης στον αέρα του Πάμε Δανάη

"Μετά το θάνατο του Μηνά ξεχίλισε το ποτήρι"

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πρωί της Δευτέρα 21/2 έδωσε συνέντευξη ο Κώστας Φαλελάκης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τη σχέση του με τον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα, του οποίου ο θάνατος στοίχησε στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ αποκάλυψε την επιθυμία του να είχε γίνει πατέρας, κάτι που δεν συνέβη διότι ο σύντροφος του δεν επιθυμούσε.

Ο ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν κατάλαβε την μοναδικότητα του, συνειδητοποίησε ότι δεν θα έπρεπε να δίνει δικαιώματα και ζορίστηκε. Αν κάτι τον προστάτευσε στο περιβάλλον που βρέθηκε ήταν η αρρενωπή του εικόνα. Υποστηρίζει πως η σχέση με τον Μηνά ήταν ένα από τα γεγονότα που τον διαμόρφωσε σαν άνθρωπο.

Οι δηλώσεις του Κώστα Φαλελάκη που ραγίζουν καρδιές

«Όταν μετά το θάνατό του δεν μπορούσα να πάρω τη σορό του ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς.

Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας ».

Κλείνοντας, ο Κώστας Φαλελάκης πρόσθεσε: «Η σχέση μας ήταν κοσμογονική, δεν την επηρέασε τίποτε. Όσα έζησα εγώ μετά ήταν δύσκολα, έπρεπε να πληρώσω φόρο κληρονομιάς, όχι συγγενή α’ βαθμού. Θα ήθελα να έχω αποκτήσει παιδί, αλλά ο Μηνάς δεν ήθελε και το σεβάστηκα».

«Η σχέση μου με τον Χατζησάββα με "προστάτευσε" στο να μη δεχτώ σεξουαλική παρενόχληση»

Στο περιοδικό “7Μέρες Tv” και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε συνέντευξη, ο Κώστας Φαλελάκης. Ο ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα.

Έτυχε ποτέ στην πορεία σου να βιώσεις οποιουδήποτε είδους βία;

Προσωπικά όχι. Έχω υπάρξει, όμως, μάρτυρας τέτοιων περιστατικών με πρωταγωνιστές κάποιους από τους καταγγελλόμενους και θύματα άλλους συναδέλφους. Η λεκτική βία στο θέατρο κατάλοιπο μίας προηγούμενης γενιάς, η οποία αντιλαμβανόταν την αγένεια και την αλαζονεία ως στοιχεία δημιουργικότητας. Οπότε, υπήρχε μια ανοχή πάνω σε αυτό. Η νέα γενιά, όμως, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και καλά κάνει.

Έχεις δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση;

Δεν έτυχε. Θεωρώ ότι συνετέλεσε σε αυτό και η σχέση μου με τον Μηνά Χατζησάββα που ήταν γνωστή. Ήταν ένα πρόσωπο που έχαιρε καθολικής εκτίμησης και αυτό το γεγονός ενδεχομένως να με "προστάτευσε" από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Φαλελάκης Χατζησάββας