Σαρλίν του Μονακό: Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας της - Κλείνει τρεις μήνες στο νοσοκομείο

Θα επιστρέψει στο πριγκιπάτο;

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Σαρλίν του Μονακό: Θρίλερ με την κατάσταση της υγείας της - Κλείνει τρεις μήνες στο νοσοκομείο

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, δεν διανύουν και τις καλύτερες περιόδους τους αυτό το διάστημα. Μετά την δημοσιοποίηση του ότι η Βασίλισα Ελισάβετ νοσεί από κορωνοϊό, εξελίξεις της υγείας της πριγκίπισσας του Μονακό, Σαρλίν, έρχονται στη δημοσιότητα.

Η κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας βελτιώνεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρίγκιπας Αλβέρτος. Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Monaco-Matin» ο πρίγκιπας δήλωσε ότι: «η πριγκίπισσα Σαρλίν τα πάει πολύ καλύτερα» και ελπίζει ότι θα «επιστρέψει στο πριγκιπάτο πολύ σύντομα».

Το χρονικό της νοσηλείας της Σαρλίν του Μονακό

Η μητέρα δύο παιδιών, η οποία έκλεισε τα 44 της χρόνια τον Ιανουάριο, εισήχθη σε άγνωστη θεραπευτική μονάδα έξω από το Μονακό τον Νοέμβριο, λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της στο πριγκιπάτο μετά από 10μηνη απουσία στη Νότια Αφρική.

Το σχόλιο του πρίγκιπα έρχεται τρεις εβδομάδες μετά την τελευταία ενημέρωση του παλατιού, η οποία περιέγραφε ότι η ανάρρωση της Σαρλίν «συνεχίζεται με ικανοποιητικό τρόπο». Ωστόσο, η παραμονή της στη θεραπευτική μονάδα «θα διαρκέσει ακόμη αρκετές εβδομάδες».

Από την πλευρά του ο Αλβέρτος δεν εξήγησε την ακριβή αιτία της ασθένειας της Σαρλίν, αν και είπε ότι πάσχει από «συναισθηματική και σωματική εξάντληση». Η πρόσφατη δήλωση του παλατιού ανέφερε ότι η Σαρλίν λαμβάνει «παρακολούθηση οδοντιατρικής φροντίδας». Φίλοι της Σαρλίν δήλωσαν στο Page Six ότι «παραλίγο να πεθάνει», ενώ βρισκόταν στην πατρίδα της, το Κέιπ Τάουν.

Η Σαρλιν του Μονακό πριν νοσηλευτεί

Λίγα λόγια για την σχέση Αλμπέρτο - Σαρλίν

Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση με τις φήμες να θέλουν να κατάφερε επιτέλους να αποδράσει από το παλάτι. Ήδη είχε κάνει τρεις προσπάθεις να φύγει. Η Σαρλίν γνώρισε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό στην εκδήλωση Μάρε Νόστρουμ το 2000 στο Μονακό. Η σχέση τους θεωρείται ότι ξεκίνησε το 2001 και η πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έγινε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006. Το ίδιο έτος η Σαρλίν μετακόμισε με τον Αλβέρτο. Το 2010 τον συνόδευσε στο γάμο της Διαδόχου Βικτώριας της Σουηδίας και το 2011 στο γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, Δούκα του Κέιμπριτζ.

Αγνοείται η Σαρλίν του Μονακό

Στις 23 Ιουνίου 2010 το παλάτι ανακοίνωσε τον αρραβώνα της Σαρλίν και του Αλβέρτου. Το δαχτυλίδι των αρραβώνων που της έδωσε ο Αλβέρτος, ήταν απιοειδούς σχήματος με διαμάντι τριών καρατίων στο κέντρο και στρογγυλά διαμαντένια μπριγιάν γύρω από αυτό. Δημιουργός του δαχτυλιδιού θεωρείται ότι ήταν ο Παριζιάνος κοσμηματοπώλης Ρεπόσι. Τον Απρίλιο του 2011, η Σαρλίν, η οποία ήταν προηγουμένως Προτεσταντή, ασπάστηκε τον Ρωμαιοκαθολικισμό, παρότι κάτι τέτοιο δεν απαιτούνταν από το Σύνταγμα του Μονακό.[26] Η μελλοντική πριγκίπισσα ξεκίνησε, επίσης, εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και της μονεγασκικής διαλέκτου, ενώ εξοικειώθηκε με το ευρωπαϊκό μοναρχικό πρωτόκολλο.

Ο γάμος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουλίου 2011, όμως η ημερομηνία μετακινήθηκε για νωρίτερα, προκειμένου να μην συμπέσει με την συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ντέρμπαν (5–9 Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από το γάμο, το παλάτι διέψευσε δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η Σαρλίν είχε μετανιώσει το γάμο.

Το γαλλικό περιοδικό Λ'Εξπρές ανέφερε ότι η Σαρλίν προσπάθησε να φύγει από το Μονακό την Τρίτη 28 Ιουνίου, έπειτα από φήμες ότι ο Αλβέρτος ήταν ο πατέρας τρίτου νόθου παιδιού. Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι η Αστυνομία του Μονακό την σταμάτησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νίκαιας, και ότι μεταπείστηκε να παραμείνει από τον Αλβέρτο και αξιωματούχος του παλατιού. Το παλάτι αποκάλεσε αυτές τις ιστορίες ως άσχημες φήμες, γεννημένες από ζήλια.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε αρχικά με πολιτικό γάμο στις 1 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα του θρόνου του Πριγκιπικού Παλατιού. Την επόμενη μέρα, 2 Ιουλίου, έγινε ο θρησκευτικός γάμος. Παρόντες στη θρησκευτική δεξίωση ήταν περίπου 3.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι Βασιλείς της Σουηδίας και του Βελγίου, οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας, αθλητικές προσωπικότητες και άλλοι.

Τα αρνητικά δημοσιεύματα συνεχίζονταν και μετά το γάμο, όταν διάφοροι δημοσιογράφοι της Ισπανίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών ανέφεραν ότι στο ταξίδι του μέλιτος ο Αλβέρτος και η Σαρλίν έμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία.