Θετική στον κορωνοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Τεράστια αγωνία για την υγεία της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετική στον κορωνοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Λίγο μετά την είδηση πως ο Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ήρθε δυστυχώς και η είδηση για τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον κορωνοϊό, όπως αναφέρουν πληροφορίες των βρετανικών μέσων.

Σύμφωνα με το SkyNews, η βασίλισσα στα 95 της έτη, αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τα ελαφρά καθήκοντά της στο Ουίνδσορ αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το παλάτι.

Ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, με πηγές του παλατιού να λένε ότι είχε δει τη μητέρα του λίγες ημέρες πριν από αυτό.

Βασίλισσα Ελισάβετ θετική στον κορωνοϊό

Τι θα γίνει αν πεθάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για το τι θα συμβεί αμέσως μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου» και που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτεται από άκρα μυστικότητα, αποκαλύπτει τώρα το Politico.

Κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα γίνει, έχουν ήδη γίνει γνωστές, όπως για παράδειγμα ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί με τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο που θα του πει ότι «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Οι λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος για τις 10 ημέρες μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και της κηδείας της, κυμαίνονται από το μπανάλ έως το γελοίο, όπως σημειώνει το Politico.

Σε ένα έγγραφο, η Ντάουνινγκ Στριτ εκφράζει ανησυχίες πως θα αντιμετωπίσει ένα κύμα δημόσιας οργής εάν δεν κατεβάσει μεσίστιες τις σημαίες εντός 10 λεπτών από την ενεργοποίηση του σχεδίου και ίσως χρειαστεί να βασιστεί σε έναν εξωτερικό ανάδοχο για το έργο αυτό. Σε ένα άλλο, αποφασίστηκε ότι θα απαγορευτούν τα retweets σε όλα τα τμήματα του Γουάιτχολ, εκτός κι αν διαγραφούν από τον επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Ακολουθούν οι πλήρεις λεπτομέρειες της επιχείρησης «Γέφυρα του Λονδίνου» και της επιχείρησης «Εαρινή Παλίρροια» - το σχέδιο για την διαδοχή του Καρόλου στο θρόνο.