Ξέσπασε ο Γεράσιμος Γεννατάς: «Έγραφαν ότι πεινάω, γιατί αυτή η ανθρωποφαγία;»

«Εγώ προσπάθησα να είμαι έντιμος, αλλά...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Γεράσιμος Γεννατάς: «Έγραφαν ότι πεινάω, γιατί αυτή η ανθρωποφαγία;»

Μετά από τις δηλώσεις της Μαίρης Μηλιαρέση την εκπομπή «Πάμε Δανάη» παραχώρησε συνέντευξη ο Γεράσιμος Γεννατάς ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα δημοσιεύματα που τον ενόχλησαν αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες που πέρασε.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Μου έχει γίνει πρόταση για παρουσίαση στην τηλεόραση μια – δυο φορές. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που βαριέμαι πολύ τον εαυτό μου, αν έκανα ποτέ οτιδήποτε άλλο εκτός της υποκριτικής, θα έπρεπε να το “δουλέψω” πολύ. Πρέπει να έχουμε ένα ηθικό περιεχόμενο και ορισμένες αρχές, βάσει των οποίων θα βαδίζουμε στη ζωή, αλλιώς δε θα πάμε πουθενά».

Αναφορικά με την οικονομική περιπέτεια που είχα περάσει, εγώ προσπάθησα να είμαι έντιμος, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχαν βγει εκείνη την εποχή κάποιοι τίτλοι ότι δε μπορώ να ζήσω και ότι πεινάω. Δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα. Γιατί αυτή η ανθρωποφαγία;».

Οι δηλώσεις του Γεράσιμου Γεννατά

Λίγα λόγια για τον Γεράσιμο Γεννατά

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη το 1991. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τις δυο Κρατικές Σκηνές και πολλά θέατρα και θιάσους εντός των Αθηνών.

Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Έγινε περισσότερο γνωστός με τον ρόλο του ως Παναγιώτης Ζύγουρας στην τηλεοπτική σειρά Είσαι το ταίρι μου, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Τρουφαλντίνο" στον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι.

Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση Βετεράνοι-Ολυμπιακές επιδείξεις καθ'οδον που παίχτηκε σε δρόμους και πλατείες κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Το 2006 σκηνοθέτησε στο θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση 7 Ρίχτερ, του Τούρκου συγγραφέα Μπεχίτς Ακ.

Συμμετείχε στο στήσιμο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Πετρούπολης όπου και δούλεψε για δυο χρονιές. Οργάνωσε κύκλους σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού που παρείχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Πάτρας στους τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.