«Χριστέ μου, τι λέει ο άνθρωπος;» - Σε σοκ η Ελεονώρα Μελέτη με τις δηλώσεις του Γιώργου Κόρομι

Η τοποθέτηση του για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Χριστέ μου, τι λέει ο άνθρωπος;» - Σε σοκ η Ελεονώρα Μελέτη με τις δηλώσεις του Γιώργου Κόρομι

Ο Γιώργος Κόρομι σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μετά λοιπόν από το απόσπασμα της συνέντευξης του που έπαιξαν στον αέρα του Mega Καλημέρα, η Ελεονώρα Μελέτη εξέφρασε την αντίθεσή της σε αυτό που άκουσε από τον πρώην παίκτη του Survivor.

Η παρουσιάστρια έχει δηλώσει πολλές φορές πως στηρίζει τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης, τόσο μέσα από την εκπομπή της, όσο και μέσα από το Instagram της, ενώ και η ίδια έχει πέσει θύμα.

Το σχόλιο της Μελέτη για τις δηλώσεις του Κόρομι

«Πήγα να πάθω μια εμβολή με τις δηλώσεις του Γιώργου Κόρομι. Βέβαια, είπε στην τελευταία του πρόταση “εκτός κι αν έχεις να κάνεις με αρρωστημένες καταστάσεις”. Μέχρι να ακούσω αυτό, έλεγα “Χριστέ μου, τι λέει ο άνθρωπος;”, ότι “αν δεν δώσεις δικαιώματα δεν θα υπάρξει παρενόχληση”;

Δεν έχεις υπάρξει γυναίκα για να δεις τι πάει να πει ασυδοσία εκεί έξω. Και παρενόχληση δέχεσαι χωρίς να έχεις δώσει δικαιώματα, και χωρίς να σε ρωτήσει και κανείς, και χωρίς να μη θέλεις, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

«Το τέλος, θέλω να πιστεύω, ότι ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια να κρατήσει τις ισορροπίες», ανέφερε στην συνέχεια.

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά

«Έχω πληρώσει άπειρες φορές το ότι δεν μασάω τα λόγια μου. Έχω καταγγείλει συμπεριφορά κι ενώ είχα δίκιο και επιβεβαιώθηκε και υποστηρίχθηκε και από άλλους, παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Γιατί μιλώντας και καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά, που ναι μεν επιβεβαιωνόταν από εξωγενείς και υποστηρικτικούς παράγοντες, αυτό δημιουργούσε “πρόβλημα”, δημιουργούσε “πονοκέφαλο”.

Οπότε ζήτησαν να απομακρυνθώ εγώ από το πόστο μου. Απομακρύνθηκα γιατί είχε επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα της δικής μου αναφοράς αλλά αργότερα υπήρξε ρήγμα στο εργασιακό περιβάλλον ακριβώς γιατί ανέφερα αυτή τη συμπεριφορά.

Ελεονώρα Μελέτη καταγγελία Χιούστον

Οπότε, καταλαβαίνω απόλυτα τις γυναίκες που αργούν να μιλήσουν ή αποφασίζουν να μην μιλήσουν καθόλου. Αυτό που αντιμετώπισα εγώ στον εργασιακό χώρο είναι ο λόγος που δε μιλάει μια άλλη κοπέλα. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση δεν έχει να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση.

Θα σου πω ποιο είναι το πρόβλημα, καταδικαστέα και ποινικά διώξιμη είναι κυρίως η σεξουαλική βία και η κακοποίηση. Υπάρχουν όμως και ανάρμοστες συμπεριφορές, οι οποίες μπορεί να είναι βίαιες, να έχουν τεράστιο κόστος, όχι σωματικό αλλά σίγουρα συναισθηματικό και ψυχικό, δε διώκονται, δύσκολα αποδεικνύονται και παρ’ όλα αυτά είναι συμπεριφορές που πρέπει να καταγγέλλονται».