Τραγωδία Πάτρα: ''Σπάει'' τη σιωπή η θεία της μητέρας - «Βγαίνουν και λένε σκότωσε τη γιατί..»

«Δε ντρέπονται καλέ μου;»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: ''Σπάει'' τη σιωπή η θεία της μητέρας - «Βγαίνουν και λένε σκότωσε τη γιατί..»

Στο πρωινό του Αντ1 το πρωί της Τετάρτης 23/2 ήρθαν νέες δηλώσεις στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον θάνατο των 3 κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς μια νέα δήλωση του πατέρα ενισχύει την υπόθεση, μετά από αυτές που έκανε στη Ζήνα Κουτσελίνη.

Αν και έχει ζητηθεί η πολύ προσεκτική αντιμετώπιση του ζητήματος από την οικογένεια, αφού η υπόθεση έχει πάει στο ανθρωποκτονιών, νέες αποκαλύψεις είναι πάντα πολύ χρήσιμες.

Στο κομβικό αυτό σημείο που βρίσκεται η υπόθεση της τραγωδίας στην Πάτρα ήρθε και η δήλωση της θείας της μητέρας, η οποία με ένταση τοποθετήθηκε για όσα κατηγορείται η μητέρα, μη μπορώντας καν να τα διανοηθεί.

Οι δηλώσεις του πατέρα και της θείας των 3 νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα

«Θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Έως τότε παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό», είπε ο πατέρας των 3 νεκρών κοριτσιών.

«Για όνομα του Ιησού Χριστού! Ποια μάνα ήταν εκείνη που θα σκοτώσει τα παιδιά της; Που λένε οι δημοσιογράφοι… Ποια μάνα είναι αυτή που λέει ότι σκότωσε τα παιδιά της; Δε ντρέπονται καλέ μου; Δε ντρέπονται για όνομα της Παναγίας; Αν είναι δυνατόν. Είναι πάρα πολύ καλή κοπέλα. Βγαίνουν και λένε “σκότωσε τη γιατί σκότωσε τα παιδιά σου και μετά αυτοκτόνα”. Τι είναι αυτά καλέ; Τι θα βάλει αυτό το παιδί στην τσέπη του, τίποτα. Όλο συκοφαντίες ακούει. Τίποτα καλό. Πάρα πολύ καλή οικογένεια είναι. Πάρα πολύ καλή οικογένεια» δήλωσε η θεία της Ρούλα, μητέρας των τριών κοριτσιών.

Ξεσπά ο κουμπάρος των γονιών - "Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι..."

Στο Πρωινό του Αντ1 το πρωί της Τρίτης 22/2 μίλησε ο κουμπάρος των γονιών, Πέτρος Σταμίρης, λίγο πριν βγούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης και ρίξουν επιτέλους φως στα κενά της υπόθεσης αλλά και στα σενάρια που κάνουν το γύρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες.

«Έχω να τους δω από την κηδεία της 9χρονης. Έχουν κλειστεί τώρα αυτοί στο σπίτι, ο πατέρας δουλεύει κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ», είπε αρχικά ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Δημοσιογράφος: Το διάστημα που ήταν στο νοσοκομείο η 9χρονη ήσουν κι εσύ εκεί. Στήριξες…

Κουμπάρος: Εγώ ήμουν στην εντατική όταν ήταν εδώ στην Πάτρα. Στην Αθήνα δεν ήμουν εγώ.

Δ: Πόσο διάστημα έμεινε στην εντατική στην Πάτρα η 9χρονη;

Κ: Στην εντατική ένα μήνα, ένα μήνα και… Ήμουνα συνέχεια εκεί, μέναμε μαζί το βράδυ εγώ με τον πάτερα της 9χρονη.

Δ: Η μητέρα που βρισκόταν;

Κ: Αυτή καθόταν όλη ημέρα, το βράδυ έφευγε και πήγαινε σπίτι.

Δ: Φαντάζομαι έχεις ακούσει τις διάφορες θεωρίες, εικασίες και σενάρια που κυκλοφορούν;

Κ: Ναι και τώρα μόλις διάβασα ότι κάτι άλλο βγάλανε, ότι κάτι με τοξικό αέριο τώρα ανέβηκε στα σάιτ απ’ ότι είδα. Δεν ξέρω αν ισχύει εγώ τώρα μόλις αυτό διάβαζα ρε παιδί μου. Εγώ έγινα κουμπάρος λόγω του πατέρα. Με τον Μάνο ήμασταν φίλοι και γίναμε κουμπάροι. Κι έτσι γνωρίστηκα και με τη μητέρα.

Δ: Μίλησε μου για τη μητέρα των κοριτσιών…

Κ: Δεν είχε κάτι, τα παιδιά της τα αγάπαγε. Μία χαρά τα πρόσεχε, τα πήγαινε στο σχολείο, τα πήγαινε και σε ΚΔΑΠ, τα πήγαινε σε αθλητικές δραστηριότητες. Κανονική οικογένεια. Δεν είχε δείξει κάτι. Κι εγώ ακόμα και τώρα που ανεβαίνουν αυτά δεν το πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι η μητέρα. Δηλαδή αν βγει ότι έχει γίνει κάτι, θα πέσουμε από τα σύννεφα.

Δ: Τι σου λέει ο σύζυγός της για όλες αυτές τις εικασίες;


Κ: Τίποτα, ότι είναι fake. Δεν τα πιστεύει ούτε αυτός. Δεν θέλει να πιστέψει μάλλον ότι η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι. Τουλάχιστον για τον πατέρα βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Δ: Για τη μητέρα;

Κ: Ε, τη μητέρα λένε όλοι… Αλλά κι εγώ δεν θέλω να το πιστεύω. Βέβαια, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, έτσι; Εντάξει, είναι αυτό που λένε συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πολύ σαν πόνο. Αυτό μόνο. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Ότι έπρεπε να ήταν πιο πονεμένη. Μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

Δ: Όταν έχασαν το μικρό παιδί στην αρχή, πώς αντέδρασε η μητέρα; Πώς αντέδρασαν οι δύο γονείς;

Κ: Πάντα ο πατέρας ήταν πιο θλιμμένος. Ο πατέρας δεν έχει καμία σχέση. Άμα έχει γίνει κάτι, ο πατέρας θα είναι πάντα στην απέξω. Δηλαδή ο μόνος που είναι, θα είναι πάντα στην απέξω.

Δ: Έχεις μιλήσει καθόλου με τον πατέρα;

Κ: Μου έστειλε ότι είναι fake. Κι εγώ δε μπορώ να πω πολλά πράγματα, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Μέχρι να βγούνε οι εξετάσεις τελείως, να δούμε τι έχει γίνει».

Δ: Πώς είναι η σχέση τους; Πώς ήταν και πώς είναι τώρα;

Κ: Κοίτα, σταδιακά χωρίζανε. Τους λόγους δεν μου τους έχει πει, ούτε έχω ανακατευτεί. Χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε, χωρίζανε, τα ξαναβρίσκανε. Από πρώτο παιδί που πέθανε και μετά χωρίζανε και τα ξαναβρίσκανε.