Υπόθεση Πάτρα: Οι πρώτες δηλώσεις των γονιών στην Κουτσελίνη - «Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν»

Όσα αποκάλυψαν στην πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Υπόθεση Πάτρα: Οι πρώτες δηλώσεις των γονιών στην Κουτσελίνη - «Η Τζωρτζίνα είδε και τις δύο αδερφές της να πεθαίνουν»

Την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης 17/2 οι γονείς των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει τα τελευταία 24ωρα το πανελλήνιο.

Το ζευγάρι άνοιξε για πρώτη φορά το σπίτι και μίλησε στον αστυνομικό συντάκτη Γιώργο Σόμπολο, δίνοντας απαντήσεις σε όλα όσα ακούγονται και σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα. Οι γονείς αρχικά περιέγραψαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν τα τρία τους κορίτσια η Ίριδα, η Μαλένα και η Τζωρτζίνα.

Οι πρώτες δηλώσεις των γονιών των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα

«Έχουν φτάσει στο σημείο να περνάνε έξω από το σπίτι και να πετάνε πράγματα. Να φοβάται η γυναίκα μου να βγει από το σπίτι» λέει εμφανώς καταβεβλημένος ο πατέρας. «Έχει βγει η ζωή μου όλη στη δημοσιότητα, χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ» λέει η μητέρα για να συμπληρώσει ο πατέρας πως «έχει γίνει σίριαλ η ζωή μας».

«Με τόσα που έχουμε περάσει είχαμε τα προβλήματά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος έχει προβλήματα σκοτώνει τα παιδιά του» εξήγησε η μητέρα.

Σε ερώτηση αν έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών της η μητέρα απαντά: «Θέλω να απαντήσω μόνο και μόνο, γιατί έχω ακούσει πάρα πολλά. Κανένας όμως δεν ήρθε ποτέ να με ρωτήσει πως ζω εγώ τώρα. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα, ήμουν δίπλα τους. Με τι λογική; Δεν υπάρχει λογική σε αυτό».

Παράλληλα, ζήτησαν να κληθούν πρώτοι από την αστυνομία εφόσον χρειαστεί, ενώ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για «κάθε γιατρό με ταμπέλα που δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση και μιλάει».

«Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες», τόνισε η μάνα.

«Ρούλα, έκανες κακό στα παιδιά σου;» ρώτησε τη μητέρα ο δημοσιογράφος, με τη μητέρα να απαντά πως κανείς δεν πήγε να τη ρωτήσει πως θα πείραζε τα παιδιά της. Για τα σεμινάρια Εγκληματολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, η 33χρονη είπε: «Από μικρή είχα έφεση στο ιατρικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος διαβάζει έργα ερευνητικού περιοχομένου ή μυστηρίου μπορεί να σκοτώσει κιόλας».

Για τη Μαλένα

Για το παιδί που πέθανε πρώτο το 2019 είπαν «Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά» λέει ο πατέρας και η μητέρα συμπληρώνει: «η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια.»

«Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας που ζητάει απαντήσεις, μέσα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για την Ίριδα τόνισαν: «Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και την σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα» λέει η μητέρα που συμπληρώνει: «πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε. Δυστυχώς τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα»

Για την Τζωρτζίνα δήλωσαν: «Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο» λέει η 33χρονη για τον τρίτο θάνατο: «την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας θυμάται για τη Τζωρτζίνα: «το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε με όρεξη για ζωή.» Όμως τα πράγματα πήραν ξαφνικά εφιαλτική τροπή και για την Τζωρτζίνα. Η μητέρα της θυμάται τις τελευταίες στιγμές: «μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσε; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν.»

«Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη.»

«Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου.»

Όπως λένε οι γονείς η Τζωρτζίνα συνήλθε και προσπαθούσε να ανακτήσει τους ρυθμούς της: «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα» λέει ο πατέρας της και η μητέρα συμπληρώνει: «μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε.»

Η μητέρα συνεχίζει την αφήγησή της, για την Τζωρτζίνα: «την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται. Ήμασταν και οι δύο δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν».

Εμπλοκή της Αγγελικής Νικολούλη στην υπόθεση - Nέες εξελίξεις

Λίγος καιρός έχει περάσει μόνο από την αποκάλυψη του αιφνίδιου θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και ακόμη να δωθούν εξηγήσεις για αυτο το τραγικό συμβάν. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η μία μετά την άλλη, δίνοντας μεν κάποιες εξηγήσεις, μη φανερώνοντας δε τι τελικά συνέβη στα τρία αγγελούδια που τόσο νωρίς έφυγαν από τη ζωή.

Το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση και είναι κύρια είδηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τα πράγματα να εκτροχιάζονται, σχετικά με τις υποθέσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας αλλά και να τις εκφράζει δημόσια. Η οικογένεια ξέσπασε πριν λίγες μέρες έπειτα από τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων που δέχτηκε μετά από μία ανάρτηση της, μιας και καθημερινά βιώνουν άσχημες καταστάσεις.

Μέσα λοιπόν σε όλη αυτή την κατάσταση, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το άτομο που ασχολείται με εξιχνιάσεις τέτοιων υποθέσεων, η Αγγελική Νικολούλη, επέλεξε την περασμένη Παρασκευή 11/2 να μην ασχοληθεί καθόλου με την υπόθεση της Πάτρας στο «Φως στο Τούνελ».

Όπως πολλοί τηλεθεατές υποψιάστηκαν, η κίνηση αυτή της δημοσιογράφου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ίδια έχει εδώ και μέρες ξεκινήσει την έρευνά της, αθόρυβα και μεθοδικά. Σύμφωνα με την πατρινή ιστοσελίδα thebest.gr, η Αγγελική Νικολούλη παρακολουθεί στενά την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, έχοντας μάλιστα προσεγγίσει θεράποντες ιατρούς αλλά και δικηγόρους και συγγενείς των γονιών των τριών κοριτσιών που πέθαναν από αδιευκρίνιστα αίτια μέσα σε τρία χρόνια.

Τόσο η Αγγελική όσο και οι στενοί της συνεργάτες κρατούν σιγήν ιχθύος για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει, ενώ και το ίδιο το κανάλι της Συγγρού αποφεύγει να χρησιμοποιήσει στοιχεία που συλλέχθηκαν από την ομάδα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».