«Εγώ το αντιμετώπισα ακαριαία» - Το σχόλιο της Φαίης Ξυλά για τον Γιώργο Κιμούλη

Με αφορμή την περσινή της καταγγελία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Εγώ το αντιμετώπισα ακαριαία» - Το σχόλιο της Φαίης Ξυλά για τον Γιώργο Κιμούλη

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και την Μένια Κούκου μίλησε το πρωί της Τετάρτης 23/2 η Φαίη Ξυλά. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περσινή καταγγελία της για τον Γιώργο Κιμούλη.

Οι δηλώσεις της Φαίης Ξυλά για τον Γιώργο Κιμούλη

«Μίλησα υποστηρικτικά προς τις συναδέλφους μου, προς τις άλλες γυναίκες, γιατί θεώρησα ότι αυτό πρέπει να κάνω. Εγώ τη δυσάρεστη συνεργασία μου την αντιμετώπισα όταν συνέβαινε, οπότε δεν θεωρώ ότι φέρω κάποιο τραύμα από αυτό. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο για όλους.

Έχει να κάνει και με τη στιγμή, τη συνθήκη, σε τι φάση είναι ο καθένας. Δεν είναι εύκολο για όλες τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή τον κάθε ένα με τον τρόπο του και με τη συμπεριφορά που μπορεί να έχει.

Εγώ το αντιμετώπισα ακαριαία. Εμένα δεν είχε να κάνει με κάποια σεξουαλική παρενόχληση», είπε η ηθοποιός.

«Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει»

Καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2night show» βρέθηκε η Φαίη Ξυλά. Η γνωστή ηθοποιός μεταξύ άλλων θέλησε να διηγηθεί μια ιστορία για το πως από το Λονδίνο κάνοντας σπουδές Ναυτιλιακών κατέληξε στην Ελλάδα να κάνει αυτό που αγαπάει.

Από την άλλη αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo το οποίο συνεχίζει να απασχολεί ιδιαίτερα. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό την βλέπουμε στη σειρά του STAR «Έρωτας με διαφορά».

«Πήγα στο Λονδίνο να σπουδάσω ναυτιλιακά, αλλά ο μπαμπάς μου ήξερε ότι θα γυρίσω και θα δώσω εξετάσεις για το θέατρο. Στο πανεπιστήμιο δεν γράφτηκα καν, έμεινα έξι μήνες και τους τέσσερις ταξίδευα.

Πήγα πολύ Ισπανία και Ιταλία. Όταν τελείωσαν “Τα μυστικά της Εδέμ”, επειδή δούλευα 3 χρόνια χωρίς ρεπό, έκανα ένα τρίμηνο ταξίδι με τον πρώην σύζυγό μου. Πήγαμε Ρωσία και Αμερική».

«Θα καθαρίσει το τοπίο, είμαι πολύ υπέρ και έχω απεριόριστο θαυμασμό σε όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από εδώ και πέρα και πιστεύω ότι κάποιοι θα κολώσουν.

Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάμε για κακή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση. Στο Εθνικό η σχολή ήταν αυστηρή, αλλά είναι άλλο από το να προσβάλει κάποιος ή να χειροδικεί. Σε εμένα δεν έχει συμβεί το δεύτερο γιατί μάλλον έθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα.

Τόλμησα να αντισταθώ και ούτε αυτό είναι εύκολο. Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος για τους γύρω του και το μέγεθος του κακού είναι τόσο μεγάλο, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει.

Ο συνδυασμός αλαζονείας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δεν θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν.

Έχει τύχη να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς και να έχω καλή συνεργασία μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό συνέβη χειριστικά. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί ποτέ, με μεγάλο κόστος».