Πόλεμος Ουκρανία: Ατελείωτες ουρές στο Κίεβο - Τρέχουν να φύγουν οι πολίτες

Λαοθάλασσα στα ATM

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ατελείωτες ουρές στο Κίεβο - Τρέχουν να φύγουν οι πολίτες

Οι πρώτες τραγικές ειδήσεις για την Ουκρανία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 με την Ρωσία να κηρύσσει και επίσημα πόλεμο σε διάφορα σημεία της χώρας. Αν και η είδηση ήταν κάτι που αναμενόταν με τις σχέσεις των δύο κρατών να είναι τεταμένες.

Ο λαός έντρομος, με το άκουσμα των πρώτων εκρήξεων επιχειρεί να εγκαταλείψει έστω τα πιο επικίνδυνα σημεία, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η σωματική του ακεραιότητα. Δυστυχώς σύμφωνα με πρώτες δηλώσεις υπάρχει κόσμος, μεταξύ αυτών και ένας εγκλωβισμένος Έλληνας που δεν κατάφερε να απομακρυνθεί μαζί με την γυναίκα του.

Οι πολίτες του Κιέβου σε τεράστια αναταραχή σχηματίζουν ουρές σε ATM, Super Market και βενζινάδικά, μην ξέροντας τι τους ξημερώνει την επόμενη ημέρα, το επόμενο δευτερόλεπτο..

Φωτογραφίες από τις ουρές που σχηματίζει ο κόσμος στο Κίεβο

Ουκρανία ουρές

Ουκρανία ουρές

Τους 8 φτάνουν οι πρώτοι νεκροί μετά την εισβολή της Ρωσίας

Μετά την ανακοίνωση της επίθεσης Ρωσίας στην Ουκρανία, η είδηση με τους πρώτους νεκρούς δεν άργησε να έρθει. Η επίθεση ξεκίνησε μετά τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης από την ρωσική κυβέρνηση, με χτυπήματα σε διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας.

Η εισβολή την οποία ανακοίνωσε επίσημα ο Πούτιν δεν έγινε μόνο από την ανατολική Ουκρανία, από Ντόνετσκ και Ντονμπάς αλλά και από την Κριμαία - Λευκορωσία. Τα αποτελέσματα των πρώτων εκρήξεων φάνηκαν στο Κίεβο, την Οδησσό, τη Μαριούπολη, οπού εκεί έχουμε και τα πρώτους νεκρούς.

Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση των τελευταίων ωρών, η Ουκρανία θρηνεί τους πρώτους 8 ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους και άλλους 9 τραυματισμένους από τα Ρώσικα στρατεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η Ουκρανία από τη μεριά της, σε προσπάθεια άμυνας κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο με την Ρωσία να αρνείται το γεγονός.

Πόλεμος Ουκρανία