Πόλεμος Ουκρανία: Ξέσπασε η Ρένεση - «Με ένα κουμπί σε 1 λεπτό πετυχαίνουν παγκόσμιο...»

«Τόσα χρόνια μας εκπαίδευσαν να εξαρτόμαστε από τους άλλους»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ξέσπασε η Ρένεση - «Με ένα κουμπί σε 1 λεπτό πετυχαίνουν παγκόσμιο...»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία αφού πρώτα εισέβαλλαν στην χώρα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους αρκετά άτομα από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02.

Από την άλλη, τα social media έχουν πλημμυρίσει με αναρτήσεις επωνύμων και μη προσώπων που εκφράζουν τη θλίψη και την αγανάκτησή τους με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσά τους λοιπόν ήταν και η Κλέλια Ρένεση η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία από ένα μαχητικό αεροσκάφος και έγραψε χαρακτηριστικά:

«Τόσα χρόνια μας με μανία μας εκπαίδευσαν να εξαρτόμαστε από τους άλλους. Να αγοράζουμε λεμόνια απ την Ισπανία , κατακρεουργώντας τις ντόπιες παραγωγές και πόσα άλλα αγαθά Να αγοράζουμε το τάδε χημικό φυτοφάρμακο που δηλητηριάζει το χώμα και για να ξαναφυτέψεις το χρειάζεσαι εκ νέου

Να εξαρτώμαστε ενεργειακά σαν χώρα από άλλα κράτη εν έτη 2022. Μια χώρα με άπειρα χιλιόμετρα ακτογραμμή ( ενεργειακοί κυματοθραύστες) και άπειρο ήλιο ( ηλιακή ενέργεια) . Ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία είναι η αυτονομία. Ο μόνος δρόμος για να μην συμμετέχεις στο έγκλημα είναι η αυτονομία.

Και που λέει κ ένας φίλος. «Μας οδήγησαν σαν χώρες και καταναλωτές να εξαρτόμαστε ενεργειακά από μια στρόφιγγα… ότι καλύτερο για αυτούς που την ελέγχουν. Με ένα κουμπί σε 1 λεπτό πετυχαίνουν παγκόσμιο πληθωρισμό… αρα κατάσχουν περιουσίες.

Οι ΗΠΑ έχουν τεράστια αποθέματα από το άδειασμα της Αραβίας … θα μπορούσε να συγκρατήσει τις τιμές κι ένα παιδάκι … Αλλά το κόλπο γκροσο είναι το κέρδος που αποκομίζουν προσχηματικά… Κι αν γνώριζαν τον Πούτιν γιατί εξαρτηθήκαν από αυτόν με δίκτυα αγωγών; Όλα στο σχέδιο τπτ τυχαίο τίποτα μη ελεγχόμενο» …
καλή τσικνοπέμπτη

Υγ: γι αυτό η σημερινή επανάσταση είναι μποστάνι στον κήπο σου, φωτοβολταϊκα στη σκεπη σου, λιγότερη εξάρτηση από υλικά αγαθά , περισσότερη αυτονομία».

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Συγκλονίζει Έλληνας από το Κίεβο - «Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν προλάβαμε να φύγουμε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Ρωσική εισβολή. Χιλιάδες είναι οι πολίτες αυτή την ώρα οι οποίοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Κίεβο προκειμένου να σωθούν.

Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο Γιώργος Χανιώτης ο οποίος ζει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, και είναι Έλληνας μίλησε για τις τραγικές ώρες που βιώνει. Να τονίσουμε πως έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να καταταγούν. Ενώ από την άλλη η ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου "τσακίζει" κόκαλα.

«Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο έξω από το Κίεβο γύρω στα 15 με 18 χιλιόμετρα. Είχα έρθει με τη σύζυγό μου στην Ουκρανία για να διευθετήσουμε κάποιες εκκρεμότητες. Η σύζυγός μου ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα. Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και δε μπορούμε να φύγουμε.

Το Υπουργείο και η Πρεσβεία μας πήραν τηλέφωνο, ωστόσο πέφτει η γραμμή και θα μας ξανακαλέσουν σε λίγο. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και εμείς δεν το περιμέναμε.

Πριν από λίγο στο ξενοδοχείο η σύζυγός μου συνάντησε έναν Έλληνα. Επίσης, η σύζυγός μου ξέρει ουκρανικά και προσπαθεί να βοηθήσει. Για ευνόητους λόγους δεν βγαίνουμε έξω. Το πρωί ακούσαμε κάποιους κρότους, αλλά και σειρήνες. Δεν ήταν σειρήνες πολέμου αλλά της αστυνομίας»

«Οι πολίτες της Ουκρανίας φεύγουν από τις πόλεις και πάνε σε άλλες περιοχές. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέχρι χθες που ήμουν κι εγώ σε άλλη πόλη, όλα ήταν ήρεμα. Ο κόσμος ψώνιζε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Σαν να λέμε ότι πιάστηκε ο κόσμος στον ύπνο»