Πόλεμος Ουκρανία: «Σήμερα ξυπνήσαμε λέγοντας τη λέξη...» - Η ανάρτηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Σήμερα ξυπνήσαμε λέγοντας τη λέξη...» - Η ανάρτηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

Με αφορμή την έκτακτης επικαιρότητα των ζωντανών ενημερωτικών εκπομπών για τις ραγδαίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου θέλησε να κάνει μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram καθώς ούτε η εκπομπή «Στούντιο 4» δεν θα βγει σήμερα στον αέρα.

Μάλιστα, δημόσια έκκληση έκανε και η Ρουσλάνα για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

"Σήμερα ξυπνήσαμε λέγοντας τη λέξη πόλεμος στα παιδιά μας. Όπως καταλαβαίνετε λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, η ενημέρωση συνεχίζεται στην ΕΡΤ1, επομένως δεν θα καταφέρουμε να είμαστε μαζί ζωντανά. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αύριο”.

Συγκλονίζει Έλληνας από το Κίεβο - «Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν προλάβαμε να φύγουμε»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Ρωσική εισβολή. Χιλιάδες είναι οι πολίτες αυτή την ώρα οι οποίοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Κίεβο προκειμένου να σωθούν.

Μάλιστα, μέσα από την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο Γιώργος Χανιώτης ο οποίος ζει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, και είναι Έλληνας μίλησε για τις τραγικές ώρες που βιώνει. Να τονίσουμε πως έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες να καταταγούν. Ενώ από την άλλη η ανάρτηση της Κατερίνας Καινούργιου "τσακίζει" κόκαλα.

«Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο έξω από το Κίεβο γύρω στα 15 με 18 χιλιόμετρα. Είχα έρθει με τη σύζυγό μου στην Ουκρανία για να διευθετήσουμε κάποιες εκκρεμότητες. Η σύζυγός μου ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα. Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και δε μπορούμε να φύγουμε.

Το Υπουργείο και η Πρεσβεία μας πήραν τηλέφωνο, ωστόσο πέφτει η γραμμή και θα μας ξανακαλέσουν σε λίγο. Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα και εμείς δεν το περιμέναμε.

Πριν από λίγο στο ξενοδοχείο η σύζυγός μου συνάντησε έναν Έλληνα. Επίσης, η σύζυγός μου ξέρει ουκρανικά και προσπαθεί να βοηθήσει. Για ευνόητους λόγους δεν βγαίνουμε έξω. Το πρωί ακούσαμε κάποιους κρότους, αλλά και σειρήνες. Δεν ήταν σειρήνες πολέμου αλλά της αστυνομίας»

«Οι πολίτες της Ουκρανίας φεύγουν από τις πόλεις και πάνε σε άλλες περιοχές. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέχρι χθες που ήμουν κι εγώ σε άλλη πόλη, όλα ήταν ήρεμα. Ο κόσμος ψώνιζε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Σαν να λέμε ότι πιάστηκε ο κόσμος στον ύπνο»