Η Μαριάννα Τουμασάτου αποκαλύπτει: «Θυμάμαι στη Βέρα στο Δεξί με τον Αλέξανδρο Σταύρου..»

«Όπως έβαζα τα γυαλιά..»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Μαριάννα Τουμασάτου αποκαλύπτει: «Θυμάμαι στη Βέρα στο Δεξί με τον Αλέξανδρο Σταύρου..»

Η Μαριάννα Τουμασάτου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Εγώ» και μίλησε για όσα συμβαίνουν στο θέατρο, ευχάριστα και δυσάρεστα. Μέσα στα πιο σημαντικά που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα για τον χώρο του θεάτρου είναι το κίνημα metoo.

Η ηθοποιός έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξη της στα θύματα, παίρνοντας θέση με έντονους χαρακτηρισμούς πολλές φορές. Θεωρεί επίσης πολύ σημαντικό το κίνημα αυτό, γιατί εκτός του ότι αποτέλεσε αφορμή για να μιλήσουν για αντίστοιχα περιστατικά και από άλλους χώρους, γίνεται συνεχώς ένα ξεκαθάρισμα και στον δικό της.

Μόνο με θετική ματιά μπορεί να δει η Μαριάννα Τουμασάτου τον επάγγελμα στο οποίο εργάζεται καθώς το υπηρετεί χρόνια με σεβασμό.

Οι δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου

Μέσα από τα όσα ακούστηκαν με το #metoo στον χώρο σας, θεωρείτε πως δόθηκε ένα ελπιδοφόρο φως ή αμαυρώθηκε ο χώρος;

Φωτίστηκε φυσικά. Γιατί να αμαυρωθεί; Έχει αμαυρωθεί η ψυχή των ανθρώπων που έκαναν αυτά τα πράγματα και οι καρδούλες των ανθρώπων που τα υπέστησαν. Ο χώρος μας δεν αμαυρώθηκε, μόνο να καθαρίσει μπορεί. Μεγάλο θάρρος και μεγάλη αξιοσύνη σε όλα αυτά τα πλάσματα που βγήκαν και μίλησαν.

Σας ενοχλεί που αρκετοί νέοι συνάδελφοι σας αφήνουν το θέατρο για να μπουν σε κάποιο ριάλιτι;

Δεν είναι δικό μου θέμα για να απαντήσω σε αυτό. Δεν είμαι σε κανενός το σπίτι, ούτε τις ανάγκες του ξέρω. Δεν θα κρίνω αυτή την επιλογή, δεν μου αρέσει να κρίνω. Δεν μου έχει δώσει κανείς αυτόν τον ρόλο του κριτή και δεν τον θέλω κιόλας.

Πιστεύετε σε μεγάλους ρόλους ή σε μεγάλες συνεργασίες;

Πιστεύω στις στιγμές. Υπάρχουν μεγάλοι ρόλοι που έχουν κακοπέσει κι έχουν βρεθεί στα τάρταρα. Όλα τα πράγματα έχουν τις δυσκολίες αλλά και τη γοητεία τους. Δεν θα μου άρεσε να λειτουργεί κάποιος εις βάρος κάποιου άλλου και δε το θεωρώ δίκαιο. Και να με πουν «εμπορική» ηθοποιό τι; Θα αλλάξω εγώ, αν είμαι καλή ηθοποιός, αν με πεις «εμπορική»; Όχι. Οπότε ας λέει ο καθένας, ό,τι θέλει.

Θυμάστε κάποιο αστείο περιστατικό στο θέατρο ή την τηλεόραση που να σας έχει μείνει αξέχαστο;

Είναι πάμπολλα και θεατρικά και τηλεοπτικά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά για κάποιο λόγο με κυνηγάνε (γέλια). Έχω βγει στη σκηνή με διαφορετικά χρώματα παπουτσιών, έχει ξεχαρβαλωθεί κούκλα-μωρό σε άλλη παράσταση και δεν ήξερα πως να το πιάσω για να μην φανεί και ξεραθήκαμε στα γέλια και εμείς και το κοινό. Επίσης, θυμάμαι στη «Βέρα στο Δεξί» κάναμε γύρισμα με τον Αλέξανδρο Σταύρου, είχα κότσο τα μαλλιά και όπως έβαζα τα γυαλιά, αυτά βρήκαν στα τσιμπιδάκια και σηκώνονταν. Οπότε από τη μύτη μου, βρέθηκαν στον αέρα. Πολύ χαριτωμένες όμως αυτές οι στιγμές. Το περισσότερο γέλιο και οι αστείες στιγμές, έχουν υπάρξει στα δραματικά έργα.

Μαριάννα Τουμασάτου

Καλεσμένη στην εκπομπή Αυτός και ο Άλλος βρέθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου το βράδυ της Τρίτης (21/12) και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς και σε μία συνήθεια που είχε προκειμένου να την εκνευρίζει.

Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές για το κίνημα Me Too καθώς και για τις γυναικοκτονίες (δείτε εδώ την ανάρτηση κόλαφο που έκανε πριν λίγο καιρό).

Οι δηλώσεις ηθοποιού κατά του Φιλιππίδη

«Εγώ πάντα όταν είμαι σε μια δουλειά, παρακαλώ τους ανθρώπους, γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα και μου έρχεται εμετός δεν είναι καπρίτσιο, να μην μασάνε κι έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Θεωρώ ότι ο Φιλιππίδης το έκανε επίτηδες, δεν θα υπογράψω. Ότι ήταν να πω το είπα κι ότι κατάλαβε κατάλαβε. Έτσι κι αλλιώς μεγαλώνοντας, αποφεύγω να έρχομαι σε επαφή με αρνητικά πράγματα. Κάποια στιγμή θα την έβγαζε την τσίχλα.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να λέω ότι εμένα δεν με πείραξε ποτέ κανείς… μπορεί να έτυχε, να ήσουν τυχερή, να μην άρεσες, μπορεί χίλια δυο. Πιστεύω ότι άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για την παραβίαση του FIR άλλων ανθρώπων και δεν έχουν μετανοήσει δεν νομίζω ότι δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία», είπε χαρακτηριστικά η Μαριάννα Τουμασάτου.