Στο πλευρό του Ιβάν Σβιτάιλο αυτές τις δύσκολες ώρες η Ναταλία Γερμανού - "Σε έχω στο μυαλό μου..."

Το σχόλιο στήριξης της παρουσιάστριας

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Στο πλευρό του Ιβάν Σβιτάιλο αυτές τις δύσκολες ώρες η Ναταλία Γερμανού -

Από εχθές έχει παγώσει όλη η Ευρώπη αλλά και η υφήλειος μετά την κύρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν εκεί. Άνθρωποι από άκρη σε άκρη εκφράζουν τη βαθιά θλίψη για το γεγονός αλλά και τη συμπαράσταση τους προς τον λαό της Ουκρανίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες εκφράζουν δημόσια την τοποθέτησή τους σε αυτή τη σύρραξη και ανάμεσά τους είναι και εκείνοι που κάνουν επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα και κατάγονται από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση,όπως ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο ηθοποιός και χορευτής έχει γεννηθεί στη Γιάλτα της Κριμαίας που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας και εννοείται πως εκεί βρίσκονται πολλά μέλη της οικογένειάς του, στενοί αλλά και πιο μακρινοί συγγενείς.

Η ανάρτηση του Ιβάν Σβιτάιλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο ίδιος, θέλησε να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με μία ανάρτηση που αποτελεί "Γροθιά στο στομάχι". Ανέβασε μία φωτογραφία, που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, όπου ένα ζευγάρι το οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει παιδί, είναι μισό Ουκρανικό, και μισό Ρωσικό, δείχνοντας έτσι ότι οι δύο λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.

Η ανάρτηση του Ιβάν Σβιτάιλο

Στην ίδια ανάρτηση, η Ναταλία Γερμανού θέλησε να κάνει το σχόλιό της. "Ivan σε έχω πολύ στο μυαλό μου αυτές τις μέρες. Δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους σου στην πατρίδα" έγραψε η γνωστή παρουσιάστρια, με τον ηθοποιό να της απαντάει με ένα λαικ που τα λέει όλα.

Το σχόλιο στήριξης της Ναταλίας Γερμανού στον Ιβάν Σβιτάιλο

Σε κατάσταση πανικού οι Έλληνες - «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας»

Δραματικές είναι οι τελευταίες ώρες στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην χώρα. Οι πρώτες σειρήνες χτύπησαν από νωρίς το πρωί, σε πόλεις και χωριά.

«Υπάρχουν ουρές στα μαγαζιά και στα φαρμακεία. Ήθελα να αγοράσω κάτι χάπια και έχασα δυο ώρες περιμένοντας όρθιος. Μερικοί φεύγουν, όπως ένας γείτονάς μου ο οποίος έφυγε με την γυναίκα του και το παιδί τους. Τα αγόρια μου, ο εγγονός μου, είναι στο Κιέβο και φοβούνται. Δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου», δηλώνει Έλληνας κάτοικος στο Κίεβο.

«Τα σχολεία λειτουργούν σήμερα εξ αποστάσεως, ενώ άλλα είναι κλειστά. Κρατάμε όλοι μας την ψυχραιμία και προσευχόμαστε», δηλώνει ένας άλλος. στην Μαριούπολη ενώ ακόμη ένας κάτοικος τόνισε: «Η πόλη είναι μια πόλη νεκροταφείο, δεν λειτουργεί τίποτα. Έχουν περιοριστεί όλοι στα σπίτια τους. Τρόφιμα για την ώρα υπάρχουν».

«Δεν εγκαταλείπουμε τα σπίτια μας».