Δανάη Μπάρκα: Τα σπαρακτικά λόγια της γιαγιάς της για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Αφήνω αυτό το ποστ εδώ για να...»

Η ανάρτησή της στο Instagram

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δανάη Μπάρκα: Τα σπαρακτικά λόγια της γιαγιάς της για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Αφήνω αυτό το ποστ εδώ για να...»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε από χθες 24/2 τις εξελίξεις γύρω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εκπομπή της Δανάης Μπάρκα επέστρεψε ωστόσο σήμερα 25/2 το μεσημέρι και λίγο αργότερα η παρουσιάστρια προχώρησε σε μια άκρως συγκινητική ανάρτηση.

Η Δανάη συγκεκριμένα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, την οποία και συνόδευσε με μια σπαρακτική λεζάντα.

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ουκρανία 2022. Αυτό το μωρό ή η μαμά ή ο μπαμπάς τους ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος που πολεμήθηκε και εκδιώχθηκε από την πατρίδα του, μπορεί σε λίγους μήνες να είναι στην χώρα μας αναζητώντας φροντίδα, αγάπη και δικαιοσύνη. Αφήνω αυτό το ποστ εδώ για να θυμάμαι πάντα την συμπόνια που δείχνω/δείχνουμε από τα social media (και καλά κάνουμε φυσικά) να την δείξουμε όταν θα βρούμε μπροστά μας αυτά τα δυο μάτια να μας κοιτάνε.

Η γιαγιά μου πριν 60 χρόνια βρέθηκε μετανάστρια στην Αφρική «γιατί εκεί υπήρχαν ευκαιρίες». Γεννήθηκαν εκεί τα παιδιά της, δούλεψε σκληρά, αγάπησε & αγαπήθηκε και μετά επέστρεψε να μεγαλώσει στο Περιστέρι με τους γονείς της, τον άντρα της και την οικογένεια που είχε δημιουργήσει. Σήμερα μιλήσαμε και μου είπε «έχει πιαστεί η καρδιά μου από αυτό που περνάνε οι άνθρωποι. Τι αμαρτίες πληρώνουν οι καημένοι. Μακάρι να ζήσουν και να βρουν ασφάλεια».

Μακάρι. Αλλά στο «μακάρι» τους, ας είμαστε σύμμαχοι, και ανοιχτές αγκαλιές. Αν δεν τελειώσουμε εμείς τον πόλεμο, θα μας τελειώσει αυτός. (Δεν άλλαξε τίποτα απολύτως με αυτό το ποστ στον κόσμο, απλά ένα «μοίρασμα» σκέψης ήταν και μια ελπίδα ότι αν επηρεάζουμε από εδώ μέσα ΕΣΤΩ και έναν άνθρωπο, ας κάνουμε τα πάντα να τον επηρεάσουμε πηγαίνοντας μαζί προς την αγάπη και την δικαιοσύνη… έτσι ίσως σε κάποια χρόνια, ζούμε ειρηνικά)», έγραψε χαρακτηριστικά η Δανάη Μπάρκα.

Το ''ανατριχιαστικό'' σκίτσο του Αρκά που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ο πόλεμος που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη με τους ηγέτες των χωρών να βρίσκονται στις επάλξεις για να μπορέσουν να βρουν την ειρηνικότερη λύση για να σταματήσει η έχθρα ανάμεσα στις δύο χώρες, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ευρώπη έχει συγκινήσει πολλούς Έλληνες οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο έχουν προσπαθήσει να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην Ουκρανία και στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή πολεμούν για να προστατεύσουν την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Άλλοι μέσω αναρτήσεων στα social media ψάχνουν τον καταλληλότερο τρόπο, ενώ όσοι έχουν το τηλεοπτικό βήμα να απευθύνονται στο κοινό έκαναν το δικό τους σχόλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Ελένη Μενεγάκη, η οποία στην αναφορά της στον πόλεμο και στα παιδιά που ζουν στην εμπόλεμη ζώνη, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου έχουν στραφεί προς τις οικογένειες που προσπαθούν να προφυλαχτούν και να προφυλάξουν τα μικρά τους παιδιά στα οποία, όπως έγινε γνωστό, οι γονείς τους τους ράβουν τα στοιχεία τους στο εσωτερικό των μπουφάν τους για την περίπτωση στην οποία χαθούν και κάποιος άλλος τα βρει.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και τον σκιτσογράφο και συγγραφέα Αρκά, ο οποίος επηρεασμένος από τα γεγονότα που συγκλονίζουν τον κόσμο, σχεδίασε ένα σκίτσο του γνωστού «Θανασάκη», που απευθύνεται στους φίλους του στην Ουκρανία.