Τραγωδία Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας όταν έπαθε ανακοπή η 9χρονη - «Ήταν αργοπορημένη και...»

Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση της μητέρας όταν έπαθε ανακοπή η 9χρονη - «Ήταν αργοπορημένη και...»

Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, ενώ μάλιστα νέες αποκαλύψεις πρόκειται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας με την Αγγελική Νικολούλη να ασχολείται στην αποψινή 25/2 εκπομπή της με το θέμα. Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης Λααμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα και Τα νέα και αποκάλυψε την αντίδραση της μητέρας στην ανακοπή της 9χρονης.

Όπως είπε, η μητέρα ζήτησε από τους γιατρούς του νοσοκομείου να της παραχωρήσουν ένα μονόκλινο δωμάτιο καθώς η ίδια ήταν μόλις λίγων εβδομάδων έγκυος. Ωστόσο, αυτό που παρατήρησαν όλοι ήταν πως η ίδια ήταν κατατονική και αρκετά αργοπορημένη.

Οι αντιδράσεις της μητέρας στην ανακοπή καρδιάς της 9χρονης από την Πάτρα

«Όταν έπαθε την πρώτη ανακοπή σε μας η 9χρονη, το Σάββατο 11 Απριλίου 2021 και ενώ οι εξετάσεις της ήταν αρνητικές, η αντίδραση της μητέρας της ήταν αργοπορημένη και υποτονική. Αρχικά, χτύπησε μόνο το κουδούνι για να έλθει η νοσοκόμα, όπως χτυπούν συνήθως για να ζητήσουν αλλαγή ορού, νέα σεντόνια ή κάτι γενικά απλό.

Όταν πήγε η νοσοκόμα προς το δωμάτιό της, εκείνη βγήκε και χτύπησε την πόρτα των γιατρών, λέγοντας ‘ελάτε να δείτε τι κάνει η 9χρονη’. Και αυτή η ηρεμία. ενώ είχε δει νεκρό και το δεύτερο παιδί της από ανακοπή πριν από μερικές μέρες», δήλωσαν οι γιατροί και πρόσθεσαν:

«Καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει, όταν άρχιζε να φωνάζει έντρομη, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, η νοσοκόμα που της είχε χτυπήσει το κουδούνι και είδε μελανιασμένο το παιδί. Φαίνεται να υπήρξε και αργοπορημένη ενημέρωσή μας, γιατί το μηχάνημα που υπήρχε στο παιδί θα είχε χτυπήσει όταν έπεφταν οι σφυγμοί του, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση».

Οι εξελίξεις με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τα τρία αδικοχαμένα παιδιά δεν έχουν τέλος καθώς σύμφωνα με την εκπομπή «T-live» έγινε μια αποκάλυψη σχετικά με τον θάνατο μικρής Μαλένας, του πρώτου εκ των τριών παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Χριστίνα Τσάκωνα που έκανε τη νεκροψία-νεκροτομία μακροσκοπικά (δηλαδή διά γυμνού οφθαλμού) της είπε ότι δεν προέκυψε κάποια αιτία θανάτου και γι’ αυτόν τον λόγο και ζητήθηκε να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αιτία θανάτου όταν δεν μπορεί να βρεθεί μακροσκοπικά κάτι, στέλνουμε για ιστολογική και τοξικολογική εξέταση . Αυτό γίνεται για όλες τις νεκροτομές που δεν μπορούμε να βγάλουμε μακροσκοπικά, αιτία θανάτου.

Από εκεί και πέρα, φεύγει από εμάς και πάει στα χέρια πιο ειδικών, των παθολογοανατόμων. Η δική μου η δουλειά ήταν να κάνω τη νεκροψία-νεκροτομή στη Μαλένα. Από τη στιγμή που μακροσκοπικά δεν βγήκε κάποια αιτία θανάτου εστάλησαν για περαιτέρω ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Από εκεί βγήκε και το πόρισμα.

Η αίτια θανάτου προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Η τοξικολογική εξέταση δεν έδειξε κάτι. Το πως θα μπορούσε να έχει προκληθεί η ηπατική ανεπάρκεια, δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί να απαντήσουμε. Αυτό οφείλουν να το απαντήσουν ηπατολόγοι και παιδίατροι. Η δουλειά του ιατροδικαστή είναι να βρει την αιτία θανάτου.

Η αιτία θανάτου, στην περίπτωση της Μαλένας προέκυψε από την ιστολογική εξέταση. Ό,τι μου έδωσε ο παθολογοανατόμος, αυτό θα έδινα ως αιτία θανάτου. Δεν γνωρίζω το αν θα συσταθεί εκ νέου Επιτροπή. Είναι κάτι υπό σκέψη και θα το δούμε και τι ακριβώς θα μελετήσουμε».