Αφοπλίζει η Φωτεινή Πετρογιάννη για την ενδομητρίωση: «Θα πείσω τον εαυτό μου πως δεν θέλω να...»

«Είχα έντονους πόνους»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αφοπλίζει η Φωτεινή Πετρογιάννη για την ενδομητρίωση: «Θα πείσω τον εαυτό μου πως δεν θέλω να...»

Η Φωτεινή Πετρογιάννη εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου 26/2 στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και μίλησε για θέματα υγείας που αφορούν κάθε γυναίκα. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα όταν γυναίκες που έχουν δημόσιο λόγο δίνουν θάρρος και σε άλλες γυναίκες για γυναικολογικά ζητήματα.

Η δημοσιογράφος είναι πάντα πολύ ανοιχτή και ειλικρινής με το κοινό της για ό,τι την απασχολεί. Έτσι αποφάσισε να μιλήσει πιο ανοιχτά για την ενδομητρίωση, ένα θέμα που την ταλαιπώρησε αλλά πια έχει γνώση γι αυτό και το αντιμετωπίζει ψύχραιμα.

Φυσικά η Φωτεινή δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη για απόκτηση ενός παιδιού αλλά και στο αν σκέφτεται, όπως και άλλες γυναίκες της showbiz, να προχωρήσει σε κατάψυξη ωαρίων.

Oι δηλώσεις της Φωτεινής Πετρογιάννη για την ενδομητρίωση

«Η ενδομητρίωση είναι μία καλοήθης κατάσταση, όπου ουσιαστικά, το εσωτερικό της μήτρας που λέγεται ενδομήτριο, βρίσκεται στην κοιλιά. Είναι κάποιες εστίες που ενδεχομένως να δημιουργήσουν και κύστες στις ωοθήκες. Υπάρχει γενετική προδιάθεση στην ενδομητρίωση. Εκδηλώνεται σε 1 στις 7 γυναίκες, και αφορά γυναίκας τις αναπαραγωγικής ηλικίας.

Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για την δική της εμπειρία, όταν τα πρώτα συμπτώματα την οδήγησαν στον γιατρό προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει, μιας και μέχρι τότε δεν γνώριζε για την ενδομητρίωση,

«Είχα έντονους πόνους, είχα συμπτώματα σαν κωλικοί του εντέρου και τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα. Ο πόνος εκδηλώνεται και στην έμμηνο ρύση αλλά και στις μέρες της ωορρηξίας», είπε η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Σχετικά με το θέμα της μητρότητας και την επιρροή που είχε στην ψυχολογία της η ενδομητρίωση, η Φωτεινή Πετρογιάννη ανέφερε: «Μου γύρισε ανάποδα όλο αυτό. Άρχισα να λέω για τον εαυτό μου ότι δεν θέλω να κάνω παιδιά, μου το είχε δημιουργήσει όλη αυτή η συνθήκη, πιστεύοντας ότι θα πείσω τον εαυτό μου πως δεν θέλω να κάνω παιδιά γιατί ίσως να μην μπορέσω.

Άρα ας πείσω τον εαυτό μου ότι δεν το επιθυμώ και πάρα πολύ», είπε καλεσμένη στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η φωτογραφία της δημοσιογράφου μέσα από το νοσοκομείο

Η συνεργάτιδα της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, Φωτεινή Πετρόγιαννη είχε βρεθέι εκτός εκπομπής καθώς χρειάστηκε να περάσει μερικές ώρες στο νοσοκομείο. Η ίδια ωστόσο στηρίζει τους συνεργάτες και το έδειξε με μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση.

«Η Φωτεινή μας λείπει πάλι σήμερα. Να στείλουμε τα περαστικά μας! Μην ανησυχείτε, δεν έχει κορωνοϊό, έχει κάτι άλλο, ελαφρύ, είναι μια χαρά και περιμένουμε πως και πως να γυρίσει», είπε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου στην έναρξη της σημερινής της εκπομπής, στέλνοντας τα περαστικά στην συνεργάτιδά της.

«Pop up και στο νοσοκομείο. Miss you guys», έγραψε η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Φωτεινή Πετρόγιαννη νοσοκομείο