Πόλεμος Ουκρανία: Η ανάρτηση όλο νόημα του Αντώνη Καφετζόπουλου - «Γιατί ρε Πούτιν;»

«Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί ο Πούτιν κάνει βήμα στο κενό;»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Η ανάρτηση όλο νόημα του Αντώνη Καφετζόπουλου - «Γιατί ρε Πούτιν;»

Όσο οι μέρες περνούν ολοένα και περισσότεροι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα όσα διαδραματίζονται στον πόλεμο της Ουκρανίας - Ρωσίας καθώς ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τους Έλληνες ομογενείς οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος θέλησε να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν μιας και δημοσίευσε μια ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά: «Άγουρες σκέψεις της επόμενης μέρας ξέρω, είναι άγαρμπο, ενώ σκοτώνονται άνθρωποι (συμπεριλαμβάνω και Ρώσους στρατιωτικούς που ούτε ξέρουν καν γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με σφαίρες), να κάθομαι και να φιλοσοφώ για το μετά.. Αλλά

Μου κανει εντύπωση οτι κανείς δεν συζητά ορθολογιστικά την (ούτως ή άλλως εγκληματική) στάση του Πουτιν και της ρωσικής ηγεσίας: - η επόμενη μερα θα φέρει τρομερές οικονομικές επιβαρύνσεις στον καθε Ρώσο, φτωχό ή ζάμπλουτο, αντίπαλο ή φίλο του προέδρου Πούτιν.

- η ρωσική Ομοσπονδια θα μπει σε οικονομική ύφεση - η ρωσική ομοσπονδία εχει ηδη αρκετά θεματα ομοιογένειας και σταθερότητας [ειναι θρησκευτικά/εθνοτικά/οικονομικά άνιση και πολυδιασπασμένη] - λεφτά δεν μπορει παρα να αντλήσει μονο απο τις κινεζικές κρατικές/ελεγχόμενες τράπεζες (Βενεζουέλα, Κούβα, Σερβία μονο ανεκδοτολογικά συζητιούνται ως πηγή ρευστότητας…)

- με μια κουβέντα, η Ρωσία μπήκε ανεπιστρεπτί σε περίοδο αναταράξεων με δική της πρωτοβουλία - αν (και εφ’ όσον) η Κίνα την προστρέξει οικονομικά, θα το κανει με βαρέα - καθε είδους - ανταλλάγματα. Η ανεξαρτησία της ρωσικής Ομοσπονδίας θα περιοριστεί ανάλογα. Τι συμβαίνει λοιπόν;Γιατί ο Πούτιν κανει βήμα στο κενό;

Γιατί, συνέχεια, με διαγγέλματα, εμφανίζεται να προωθεί για τον εαυτό του την εικόνα του απόλυτα ισχυρού, απόλυτα υπευθύνου;; Προφανως η προπαγάνδα αυτή δεν απευθυνεται σε εμάς τους απ’ έξω, εμεις ειμαστε λιγο πολυ χαμένο έδαφος ειδικα μετα την απροσχημάτιστη εισβολη.

[*φυσικά, υπαρχουν και τα νούμερα, οι ιδεοληπτικοί, αυτοι που θεωρούν οτι τον πόλεμο τον υποκίνησαν οι αμερικανοί και κάνουν πορείες στις πρεσβείες τους, οι άλλοι που εγλυψαν και αναπαρήγαγαν (για δικούς τους πολιτικαντικους λογους) τη ρωσική προπαγανδιστική καραμέλα περι ναζί-Ουκρανών. Αλλα ολοι αυτοί (τώρα, μετα την εισβολή) είναι λιγότεροι και απο τους ψηφοφόρους του Βελόπουλου*].

Έχει σαν μόνη χρήση - η προπαγάνδα Πούτιν - τη διαμόρφωση κλίματος στο εσωτερικό του ακροατήριο. Γιατί; Επειδή οι εύκολες απάντησεις, οτι δηλαδη «ο Π. πάει», «παραννοήσε», «το έχασε», «ειναι δικτάτορας, ετσι κάνουν οι δικτάτορες», «δείτε και το Χιτλερ», δεν μου φαίνονται και πολυ πειστικά και ορθολογιστικά επιχειρήματα αναρωτιέμαι: Γιατί ρε Πούτιν;

Μηπως εχουμε χάσει κ;aτι απο την εικόνα στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας; Μηπως η εξουσία του Πουτιν δέχεται - από καιρό - πολύ ισχυρότερες πιέσεις απ’ οτι εχουμε φανταστεί; Δεν ξερω. Εννοειται οτι δεν ειμαι σε θεση να ξερω. Αυτο που καταλαβαίνω, όμως, ειναι ότι: κανενας στη θ;eση του Πουτιν, δεν θα διακινδύνευε τόσα πολλά αν δε φοβόταν οτι χωρις το ρίσκο μπορει και να τα χάσει όλα… Στο μεταξύ… Ζήτω η Ουκρανία!».

Η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου

Άγουρες σκέψεις της επόμενης μέρας *ξερω, ειναι άγαρμπο, ενω σκοτώνονται ανθρωποι (συμπεριλαμβάνω και Ρώσους...

Posted by Andoni Kafetzopoulos on Saturday, February 26, 2022

«Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό» - Σοκαριστικές δηλώσεις Ζελένσκι

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει δραματική και κρίσιμη καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές Ουκρανία - Ρωσία εξακολουθούν να είναι τεταμένες.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία προς τα κράτη της ΕΕ μεταφέρει με ύφος έντονο την υπάρχουσα κατάσταση, τονίζοντας πως η βοήθεια που περίμενε από τη Δύση δεν είναι υπαρκτή. Με σκοπό να παρακινήσει για άμεση ενίσχυση βάζει στη μέση, το ότι παίζεται η ζωή του.

Στη συνέχεια απάντησε και ο Πούτιν με ειρωνικό ύφος προς τον λαό της Ουκρανίας κατηγορώντας για φασιστική συμπεριφορά τους κυβερνώντες και τον στρατό τους.

Την ίδια στιγμή η ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις, καθώς όχι συμφιλίωση δεν βλέπουν στο πεδίο αλλά κάνουν ρεπορτάζ υπό το άκουσμα οβίδων.

Πόλεμος Ουκρανία - Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος, φέρεται να τόνισε σε δραματικούς τόνους προς τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ πως: «Αυτή ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό». Την πληροφορία αυτή μετέδωσε δημοσιογράφος του ισραηλινού Walla News, που αναμετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο SkyNews.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας, παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχει καταλάβει το Κίεβο» προσέθεσε.