''Καρφώνει'' ο δικηγόρος του Κιμούλη τη Ζέτα Δούκα: «Δεν είναι δυνατόν να σας χτυπάει και να...»

«Δεν μπορούσε να τη χτυπήσει λόγω της στενότητας του χώρου»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
''Καρφώνει'' ο δικηγόρος του Κιμούλη τη Ζέτα Δούκα: «Δεν είναι δυνατόν να σας χτυπάει και να...»

Το μεσημέρι του Σαββάτου 26/2 ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη βγήκε στον αέρα του Καλύτερα Δε Γίνεται και έκανε δηλώσεις, προς υπεράσπιση του πελάτη του. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό, πως ο ηθοποιός έναν χρόνο μετά την καταγγελία του για άσκηση λεκτικής βίας επί της σκηνής, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Αφού λοιπόν αποφάσισε να προβεί σε αγωγή κατά της Ζέτας Δούκα, του Νίκου Ψαρρά και της Δώρας Χρυσικού, η μεριά του Κιμούλη υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατόν να προκάλεσε ειδικά σωματική βία, καθώς οι παραστάσεις γίνονται σε δημόσια θέα.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Γιώργου Κιμούλη στο Καλύτερα Δε Γίνεται

«Ο Γιώργος Κιμούλης υλοποίησε τη δήλωσή του. Περίμενε έναν χρόνο για τη συλλογή του απαιτούμενου υλικού και με την προσμονή ότι το ΣΕΗ θα έπαιρνε θέση και θα διασταύρωνε τις καταγγελίες. Να πει ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, γιατί είναι αναπόδεικτα. Και δεν το έκανε. Περίμενε από θεσμικό σεβασμό στο σωματείο του να πάρει θέση. Δεν έγινε και προέβη σε αυτήν την κίνηση για να προστατέψει τα δικαιώματα και την προσωπικότητά του», είπε στο «Καλύτερα δε γίνεται» ο δικηγόρος του ηθοποιού.

Και συνέχισε: «Ουδέποτε τον κατήγγειλε κανείς επίσημα για ποινικό αδίκημα. Η ειρωνεία και ο κακός τρόπος συμπεριφορά δεν είναι ποινικό αδίκημα. Η κ. Δούκα όταν κατήγγειλε ότι την χτύπησε αρκέστηκε σε αυτό. Ο κ. Ψαρράς και η κ. Χρυσικού είπαν ότι την χτύπησε και μάλιστα στο στέρνο.

Ένα τέτοιο αδίκημα πιστοποιείται εκείνη τη στιγμή. Η κ. Δούκα, μια τόσο δυναμική γυναίκα, δεν θα καλούσε ένα ασθενοφόρο, τα κανάλια, ένα περιπολικό; Δεν θα πήγαινε σε ένα αστυνομικό τμήμα; Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά γιατί ποτέ δεν συνέβησαν. Αν σας χτυπούσα με κλωτσιά στο στέρνο δεν θα αντιδρούσατε; Θα μιλάγατε μετά από 13 χρόνια στην τηλεόραση;».

«Ο Γιώργος Κιμούλης δεν μπορούσε να τη χτυπήσει λόγω της στενότητας του χώρου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να σας χτυπάει στο στέρνο και να μην καλέσετε το ΕΚΑΒ, ή να μην το καταγγείλετε» πρόσθεσε και επεσήμανε: «Του αρκεί το γεγονός ότι η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αποδείξει ότι συνέβη. Αν γινόταν υπό κανονικές συνθήκες, με βάση τη λογική, δεν είναι δυνατόν ένας δυναμικός χαρακτήρας όπως η κ. Δούκα, η οποία βγαίνει μετά από 13 χρόνια, λόγω του metoo, να μην καλεί το ΕΚΑΒ ή το 100».

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα, που η Ζέτα Δούκα βγήκε με θάρρος στο Πάμε Δανάη και κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη για άσκηση λεκτικής βίας επί σκηνής. Στο πλευρό της ηθοποιού συντάχθηκαν ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, κατηγορώντας ανοιχτά τον συνάδελφο τους για αντίστοιχα περιστατικά.

Η επιθυμία των 3 ηθοποιών είναι η διαγραφή του Κιμούλη από το ΣΕΗ να ισχύσει καθώς και να του επιβληθεί ό,τι άλλο νόμιμο προβλέπει η ελληνική δικαιοσύνη.

Με ένα post στο προφίλ της η Ζέτα Δούκα το μεσημέρι του Σαββάτου 26/2 έσπευσε να δηλώσει ρητά πως τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της θα επιμείνουν στην πρωταρχική τους απόφαση, ακόμα και αν ο κατηγορούμενος προβαίνει σε αγωγές στο πρόσωπό τους.