«Έχω μια αδερφή η οποία..» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Tσαφούλια για την προσωπική του ζωή

«Δεν μου αρέσει να βγαίνω από το σπίτι»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έχω μια αδερφή η οποία..» - Η αποκάλυψη του Σωτήρη Tσαφούλια για την προσωπική του ζωή

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας συνάντησε τον Κώστα Στεφανή στην εκπομπή Traction το μεσημέρι της Κυριακής 27/2 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά του χρόνια αλλά και την οικογένεια του σήμερα. Ο πολύ επιτυχημένος σκηνοθέτης έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις σειρές και τις θεατρικές παραστάσεις, που έχει παρουσιάσει στο κοινό.

Είναι γνωστό καθώς και το αποκάλυψε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της παραγωγής, πως είναι ένας κλειστός και εσωστρεφής άνθρωπος, ωστόσο όταν αποφασίσει να κάνει δηλώσεις, αυτές μπορεί να είναι και φοβερά προκλητικές.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσαφούλια

«Μικρός ήμουν πολύ ήσυχος. Ήμουν από αυτούς που πηγαίνανε σε ένα πάρτι και μέχρι να φύγω από την φούστα της μάνας μου, έφτανε η ώρα να φύγουμε και να πάμε σπίτι. Πολύ μαζεμένος, πολύ συνεσταλμένος. Δεν ήμουν όπως τα άλλα αγοράκια, με ξύλο, μπάλα, ήμουν λίγο πιο ήρεμος», ανέφερε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Στη συνέχεια μίλησε για τους γονείς και την αδερφή του: «Έχω μια αδερφή η οποία είναι μικρότερη και είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι. Με τους γονείς μου είχαμε καλές σχέσεις πάντα. Το παράπονο των παιδικών μου χρόνων είναι πως δεν έχω κάνει ούτε μια κοπάνα.

Είχαμε πάντα μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης. Πιστεύω ότι ο πατέρας και η μητέρα μου, το ταλέντο τους σε αυτή τη ζωή ήταν να είναι ζευγάρι και γονείς», αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Όσο για τον χαρακτήρα του: Όλοι είμαστε έτσι από την οικογένεια. Όχι ότι δεν είμαι σαν άνθρωπος νευρικός. Όσο μεγαλώνω πρέπει να το μαζέψω και δεν το μαζεύω».

«Νομίζω είμαι δύσκολος άνθρωπος, δεν μιλάω πολύ, δεν μου αρέσει να βγαίνω από το σπίτι. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω στο σπίτι, να βλέπω καμιά σειρά. Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος να ζεις με την έννοια ότι μονίμως είμαι δημιουργικά αφηρημένος», είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας καλεσμένος στο Traction.

Το βιογραφικό του σκηνοθέτη

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1975. Ο κινηματογράφος ήταν η μεγάλη του αγάπη από μικρός, αλλά σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικό Δίκαιο. Έπειτα από επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν ο «Κοινός Παρονομαστής» (2014), με την οποία συμμετείχε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ κερδίζοντας βραβεία σε διάφορες κατηγορίες , ανάμεσα τους το βραβείο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Καλύτερης ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Το σενάριο του «Κοινού Παρανομαστή» μεταφέρθηκε στο θεατρικό σανίδι από τον Didier Long (Γάλλο θεατρικό σκηνοθέτη ) και έκανε πρεμιέρα στο «Theatre de l’ Atelier» στο Παρίσι, το 2017. To «Έτερος Εγώ» ήταν η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ή οποία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απέσπασε 2 βραβεία: Το Βραβείο Κοινού «Μιχάλης Κακογιάννης» και τo Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης – Καλύτερη Ταινία.