Ανδρέας Μικρούτσικος για Πέτρο Φιλιππίδη: "Γνωρίζοντας τι κίνδυνος υπάρχει, εγώ θα..."

"Ο Πέτρος μου έχει εμπιστοσύνη"

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ανδρέας Μικρούτσικος για Πέτρο Φιλιππίδη:

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ο δικηγόρος του ηθοποιού, ήταν στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα» το πρωί της Τρίτης 1/3, για να μιλήσει για την υπόθεση αλλά και για να αποκαλύψει τυχόν εξελίξεις ή κάποια νέα κίνηση του ηθοποιού.

Όλα αυτά, παρότι τον τελευταίο καιρό, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και άλλες μαρτυρίες ηθοποιών για άσχημη συμπεριφορά του κ. Φιλιππίδη προς συναδέρφους του.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατα τη διάρκεια της κουβέντας μάλιστα, ζήτησε από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να μεταφέρει στον πελάτη του ότι επιθυμεί να του κάνει μία συνέντευξη πριν από τη δίκη του, παρότι είναι παρακινδυνευμένο.

Η δήλωση-βόμβα του Ανδρέα Μικρούτσικου προς τον Πέτρο Φιλιππίδη

«Διατίθεμαι με όλον τον κίνδυνο να κάνω συνέντευξη στον πελάτη σου, τον αγαπητό Πέτρο -μάλιστα με είχε πάρει να συνεργαστούμε πριν γίνει ό,τι έγινε- να μου κάνει μία εξομολόγηση και να του κάνω μία βαθύτατη “ανάκριση” αν πάρεις άδεια και να δοθεί η δυνατότητα να απαντήσει σε ερωτήματα που θα είναι αμείλικτα από μένα.

Εγώ διατίθεμαι γνωρίζοντας τι κίνδυνος υπάρχει αν δώσεις στον άλλον τον λόγο και μπορούν να σου πουν πάρα πολύ εύκολα ότι “ξεπλένεις” έναν κατηγορούμενο. Ο Πέτρος μου έχει εμπιστοσύνη» ανέφερε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Από την άλλη η Κατερίνα Καινούργιου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το έκανε ποτέ για ηθικούς λόγους αλλά και ως συμπαράσταση προς τα θύματα του ηθοποιού.

    Πέτρος Φιλιππίδης: «Υποβιβάζει και μηδενίζει τα θύματα»

    Οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη απαντούν για τα όσα έχει αναφέρει ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του, με μια δήλωση μέσω επιστολής από τους δύο δικηγόρους τους, που θα αποσταλεί σε όλα τα Μέσα.

    Να υπενθυμίσουμε πως η δίκη του ηθοποιού ξεκινά στις 18 Μαρτίου, με τον ίδιο να κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

    Το μεσημέρι της Κυριακής 20/2, η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» παρουσίασε τη δήλωση των δύο δικηγόρων.

    «Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη να περιφέρεται σε όλα τα Μέσα, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο, μη διστάζοντας να προσβάλλει και να υποβιβάζει και να μηδενίζει τα θύματα.

    Το επικίνδυνο όμως της εν λόγω συμπεριφοράς του κατηγορουμένου είναι ότι αποπειράται να “περάσει” στο όποιο κοινό του, λίαν επικίνδυνες, αναληθείς και απαράδεκτες δήθενα παραδοχές, παρουσιάζοντας τον εαυτό του μάλιστα, ως εκείνον που είναι επιβαρυμένος με το χρέος να ενημερώσει “ορθώς”, την κοινή γνώμη. Επιγραμματικώς αναφέρουμε για κάποιες εξ αυτών, με διάθεση να μη χρειαστεί να επανέλθουμε τα ακόλουθα:

    Με επικίνδυνες και απαράδεκτες φράσεις όπως: “ο εντολέας μου έχει μόνο μία κατηγορία βιασμού, όλες οι άλλες είναι απόπειρες”, επιδιώξει να μηδενίσει την αξία κακουργηματικών πράξεων όπως είναι οι απόπειρες βιασμού, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη νομική και ηθική απαξία και τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές καθείρξεως».