Η οριστική απόφαση του Πέτρου Φιλιππίδη - Μετά την δίκη δεν πρόκειται να...

Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η οριστική απόφαση του Πέτρου Φιλιππίδη - Μετά την δίκη δεν πρόκειται να...

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου ενώ από την άλλη ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως έχει πάρει μια οριστική απόφαση σχετικά με τον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος έχει απασχολήσει ιδιαίτερα με το ελληνικό κίνημα #metoo αλλά και τις καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την υποκριτική, την σκηνοθεσία και την παραγωγή παραστάσεων. Η απόφαση είναι οριστική και την επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη 1 μήνα πριν την δίκη - «Ξέρει ότι είναι αθώος! Δεν προσπαθεί να...»

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 πρόκειται να δώσει στις 18 Μαρτίου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το πρωί μάλιστα της Δευτέρας 7/2, ο δικηγόρος του, μίλησε στην εκπομπή Πρωινό για την κατάσταση που βρίσκεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός.

«Σε τι κατάσταση είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης έναν μήνα πριν τη δίκη. Είναι έτοιμος ψυχολογικά να αντικρούσει τις κατηγορίες;», ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας τον δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον ίδιο να απαντά:

«Ο κατηγορούμενος ξέρει αν είναι αθώος ή όχι, δεν προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του. Είναι αθώος και επειδή πλησιάζουμε στην τελική ευθεία θα σας πω γιατί τόσο καιρό δεν το έλεγα. Ο κύριος Φιλιππίδης και πρέπει να το μάθει ο κόσμος, γιατί η κοινή γνώμη για να έχει μια σωστή αντίληψη, πρέπει να είναι καλά πληροφορημένος. Ο κύριος Φιλιππίδης κατηγορείται για ένα βιασμό, όλες οι υπόλοιπές πράξεις είναι απόπειρες κι αυτός ο ένας βιασμός και πρέπει να το ξέρει ο κόσμος, δεν μπορεί να μην λέει από την πρώτη στιγμή και θα πρέπει να φτάσει στον ανακριτική και να πει «μου το θύμισε ένας φίλος μου».

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια μερίδα δικαστών, η οποία επηρεάζεται πάρα πολύ από το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Εάν ήταν ένας άλλος άνθρωπος στη θέση του Φιλιππίδη, που δεν ήταν στη δημοσιότητα, θα τον είχαν αφήσει ελεύθερο χωρίς κανέναν περιορισμό», είπε ο δικηγόρος του ηθοποιού, για τον οποίο μίλησε πρόσφατα και για πρώτη φορά η Νανά Βενέτη.