"Είχα εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά..." - Ο Πέτρος Φιλιππίδης έσπασε την σιωπή του για πρώτη φορά

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Λιάγκα μετά από συνομιλία τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Την Τρίτη (1/3) ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια για πρώτη φορά την επικοινωνία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι καταγγελίες εις βάρος του.

Ο παρουσιαστής αποφάσισε να μιλήσει για τον διάλογό του με τον ηθοποιό, κάνοντας λόγο για την παραδοχή του για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης του, ενώ πριν από μία εβδομάδα άναψε και η κόντρα μεταξύ της Φαίης Σκορδά και του δικηγόρου του.

Ο διάλογος Λίαγκα - Φιλιππίδη

«Το διάστημα το περσινό, μόλις είχα επιστρέψει στο Πρωινό, που ξεκίνησαν οι καταγγελίες και αφορούσαν στο θέατρο, ως συνέχεια των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου. Τότε, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστούσε στον “Πλάτανο” της ΕΡΤ. Μας έρχονταν οι πληροφορίες για το πώς σκοπεύουν κάποιες κυρίες να οχυρωθούν νομικά για να καταγγείλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εγώ δε μπορούσα να πάρω τον οποιονδήποτε και να του πω ότι συμβαίνει»

«Όμως, δε θυμάμαι τώρα γιατί, μιλήσαμε μια μέρα στο τηλέφωνο με τον Πέτρο. Και με ρώτησε, επειδή γνωριζόμαστε, αν εμπλεκόταν το όνομά του κάπου και αν ετοιμάζονταν να τον καταγγείλουν. Εγώ βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση γιατί από τη μία είχα τις πληροφορίες. Του είπα ενστικτωδώς ότι δεν μπορώ να του πω από ποιες κυρίες, αλλά υπάρχουν κάποιες κυρίες που θα κινηθούν εναντίον του», δήλωσε αρχικά ο παρουσιαστής.

«Τότε μου είπε να κρατήσω ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά ποτέ δεν έφτασε να βιάσει και να πιέσει μία γυναίκα. Του είπα ότι δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα και μετά έγιναν όλα αυτά που έγιναν. Θέλω να σας πω αυτό τον διάλογο που έγινε πριν γίνει στόχος όλων αυτών των καταγγελιών. Δεν σημαίνει κάτι», πρόσθεσε.

Κατακεραύνωσαν τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη διότι προσπαθεί να δημιουργήσει ευνοϊκό κλίμα

Πυρ και μανία οι δικηγόροι των γυναικών, που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, απαντώντας στον τρόπο που απαξίωσε τα θύματα ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην Κατερίνα Καινούργιου.

Σε σημερινές τους δηλώσεις στη "Super Κατερίνα", και ενώ σε λίγο καιρό ξεκινάει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, οι δικηγόροι ανέφεραν πως ο δικηγόρος του κατηγορούμενου προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο, υποβιβάζοντας τα όσα έχουν υποστεί οι καταγγέλουσες από τον συγκεκριμένο θεατράνθρωπο, και θεωρούν ότι γίνεται σκόπιμα εν όψει της δίκης.

Η κοινή δήλωση των δικηγόρων των καταγγελουσών

«Με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε εδώ και αρκετές μέρες την πλευρά του κ. Φιλιππίδη διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του να περιφέρεται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για τον ίδιο, μη διστάζοντας να προσβάλλει, να υποβιβάζει και να κατηγορεί τα θύματα.

Η “αγάγκη ενημέρωσης του κοινού” και μάλιστα από τον συνήγορο του κατηγορουμένου μέσω τηλεοπτικών εκπομπές παραμονές της δίκης υπαγορεύεται από άλλους λόγους που σχετίζονται με το γεγονός ότι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετέχουν απλοί πολίτες.

Με επικίνδυνες και απαράδεκτες φράσεις όπως “ο εντολές μου έχει μόνο μία καταγγελία βιασμού, όλες οι άλλες απόπειρες”, επιδιώκει να μηδενίσει την αξία των κακουργηματικών πράξεων όπως είναι οι απόπειρες βιασμού, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη νομική και ηθική απαξία και τιμωρούνται με βαρύτατες ποινές καθείρξεως.

Οι αδιανόητες για οποιοδήποτε θύμα τέτοιου αδικήματος φράσεις όπως “η καταγγέλλουσα θυμήθηκε τον βιασμό της από έναν φίλο της” δεν αποτελούν υπερασπιστική γραμμή αλλά προσπάθεια ευτελισμού της υπόθεσης ενώ προσβάλλουν ευθέως το θύμα του βιασμού και μάλιστα επανειλημμένως την ίδια στιγμή που όλως υποκριτικώς ο ίδιος επικαλείται ότι είναι πάντοτε με την πλευρά των θυμάτων.

Αναφέρει στα ΜΜΕ στοιχεία από τη δικογραφία, πράξη που από μόνη της είναι αποδοκιμαστέα και ανεπίτρεπτη από τον οικείο Δικηγορικό σύλλογο..» αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση.