«Η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι εκεί» - "Ράγισε" καρδιές το μήνυμα της Demy για την Ουκρανία

Η συγκινητική ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι εκεί» -

Με μία φωτογραφία της από την Οδησσό, η Demy θέλησε να εκφράσει τις σκέψεις της για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία (δείτε εδώ την τελευταία εξέλιξη από τον πόλεμο). Η τραγουδίστρια είχε βρεθεί στην Ουκρανία λόγω της συμμετοχής της στη Eurovision το 2017.

Η ανάρτηση της Demy για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Εδώ και μέρες δεν έχω καταφέρει να βρω τα λόγια να εκφράσω αυτό που νιώθω. Στην Οδησσό και στο Κίεβο έχω περάσει αρκετό χρόνο και έχω ζήσει μοναδικές στιγμές. Γνώρισα πολλούς και υπέροχους ανθρώπους που με φιλοξένησαν με τον πιο ζεστό τρόπο. Δεν χωράει ο νους τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν τώρα. Η καρδιά μου αυτές τις μέρες είναι με αυτούς τους ανθρώπους αλλά και με όλους του Ουκρανούς που υποφέρουν.

Δυστυχώς, ο ουκρανικός λαός έχει εξαπατηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει υποφέρει πολύ στο βωμό πολιτικών παιχνιδιών. Η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι εκεί. Εύχομαι να τελειώσει μία και καλή ο εφιάλτης αυτός και να μπορέσουν σαν κυρίαρχο κράτος να αποφασίσουν για το μέλλον τους» έγραψε χαρακτηριστικά η Demy.

"Λύγισε" στην κάμερα του Live News η Ταμίλα Κουλίεβα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Live News έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (1/3) η Ταμίλα Κουλίεβα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Πόλεμο στην Ουκρανία και δεν έκρυψε την έντονη συγκίνησή της με τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η αγαπημένη ηθοποιός, έχει καταγωγή από τη Ρωσία και στις δηλώσεις της ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δύο αδελφικούς λαούς, ενώ τόνισε πως και η ίδια έχει πολλούς φίλους στην Ουκρανία.

«Παρακολουθώ μουδιασμένη και συντετριμμένη τα γεγονότα. Μιλάμε για πόλεμο τον 21ο αιώνα και πόσο μάλλον ανάμεσα σε δύο λαούς που έχουν κοινή ιστορία, κοινή θρησκεία, κοινές παραδόσεις και κοινή γλώσσα. Σε όλους ήταν αδιανόητο κι εγώ ήθελα τον χρόνο μου για συνειδητοποιήσω αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για δύο λαούς αδέρφια και σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα… Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς και μοιραζόμασταν το φαγητό, το νερό.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά μιλάμε για έναν εμφύλιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς τη Ρωσία κι από τη Δυτική προς τις άλλες χώρες. Είναι παράνοια. Στηρίζουμε την ειρήνη.. Ο μοναδικός σωστός δρόμος είναι η διπλωματία… Πολλοί Ρώσοι έχουν φίλους και συγγενείς στην Ουκρανία. Δεν είναι μόνο η Ρωσία του Πούτιν αλλά και του Ντοστογιέφσκι… Είναι η Ρωσία του παππού μου, που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.