«Σκέφτομαι κάθε μέρα ότι....» - Βαρύ το κλίμα στην σημερινή 2/3 εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Όσα ανέφερε η παρουσιάστρια στον αέρα του MEGA

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Σκέφτομαι κάθε μέρα ότι....» - Βαρύ το κλίμα στην σημερινή 2/3 εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτές τις μέρες, η αλήθεια είναι πως δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια και μας βυθίζουν στην στεναχώρια, ειδικότερα όταν ακούμε για ανθρώπους που χάνονται τόσο άδικα στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ουρανία.

Και η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε με διαφορετική διάθεση την εκπομπή της από ό,τι συνήθιζε να κάνει τις δύο προηγούμενες ημέρες καθώς εξομολογήθηκε πως καθημερινά σκέφτεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καλά για πολλούς λόγους και το μόνο που έχει ως «υποχρέωση» είναι να τους μοιράσει χαμόγελο.

Πράγματι σήμερα και η Ελεονώρα Μελέτη προέβη σε σχετικές δηλώσεις, αναφορικά με το καθήκον της και τον σκοπό της εκπομπής της αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Τα λόγια της Ελένης Μενεγάκη στην έναρξη της εκπομπής

«Καλησπέρα σας και καλώς μας ήρθατε. Ξέρω σκέφτεστε “τι συνέβη πάλι σε αυτήν και ανέβασε πάλι τόνους φωνής, πώς βγήκε πάλι με χαμόγελα”. Θα σας πω! Μέσα μας μπορεί όλοι να κουβαλάμε και όχι μόνο τώρα, τις έγνοιες του, τις στενοχώριες του… Πόσες φορές όμως λέμε ότι αφηνόμαστε σε αυτό και μας πάει κάπου που δεν είναι καλά. Άρα τι πρέπει να κάνουμε; Σκέφτομαι κάθε μέρα, ότι ξεκινάω μία εκπομπή που όλοι γνωρίζετε πώς είναι, τι είναι, τι κάνει.

Σκέφτομαι και λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην είναι πραγματικά και ουσιαστικά καλά για πολλούς διαφορετικούς λόγος. Τι πρέπει να κάνουμε, όταν αισθανόμαστε έτσι; Νομίζω και έτσι σκέφτομαι -μπορεί αύριο να σας λέω άλλα γιατί πάει μαζί συναίσθημα, καρδιά, λογική και εγκέφαλος- ότι σήμερα θέλω να σας δώσω χαμόγελο. Θέλω να δώσω ουσιαστικό χαμόγελο και θέλω να το πάρω και από την παρέα μου αλλά και από εσάς» ανέφερε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

«Δεν θέλω ούτε να σας βαραίνω που δεν χρειάζεται να λέω λόγια, γιατί μετά από τόσα χρόνια σχέσης που έχουμε και πέντε λεπτά να περάσεις από αυτή την εκπομπή νομίζω έχεις φωτογραφίσει και νιώθεις μέσα από τα μάτια μου. Όχι! Μαζί θα πάμε και μαζί θα προχωρήσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Να αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε και να κάνουμε ωραίες σκέψεις. Μου έρχεται π.χ. ένα Σαββατοκύριακο που μετά έχει Καθαρά Δευτέρα» συνέχισε και προχώρησε στη θεματολογία της εκπομπής της.

Με δάκρυα στα μάτια η Ελένη Μενεγάκη «Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι αντίστοιχο...»

Η Ελένη Μενεγάκη, όταν ξέσπασε ο πόλεμος και οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, θέλησε να σταθεί δυο λεπτά στο θέμα. Η παρουσιάστρια δήλωσε πως με σοκ παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν σχεδόν δίπλα μας ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πόσο πολύ την τσάκισαν ψυχολογικά οι εικόνες και τα βίντεο μικρών παιδιών από τον πόλεμο (δείτε εδώ το βίντεο του κοριτσιού που ζητάει να μην πεθάνει).

«Αυτό το μικρό παιδάκι τα είπε όλα και είναι αυτό που έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες φορές από χθες, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι, ό,τι έχω να σας πω και ό,τι συζητήσουμε, έχει να κάνει σαν μια γυναίκα με παιδιά, μια γυναίκα που έχει αγωνίες, μια γυναίκα που σκέφτεται “τι συμβαίνει στον κόσμο;”.

Το περιμέναμε αυτό μέχρι χθες; Ξαναλέω, δεν είμαι άνθρωπος της ενημέρωσης, με ενδιαφέρει πολύ, δεν είμαι βαθιά μέσα στα πράγματα, ζω όμως σε αυτή τη χώρα και ναι με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ξέρω τι γίνεται γύρω μου, στα σύνορά μας, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και αναρωτιέμαι, κάπου εκεί κοντά είναι τα σύνορα της Ευρώπης; Αυτή η εισβολή λέγεται εισβολή ή πόλεμος;

Αυτά τα παιδάκια, τα νεογνά, τα νεογέννητα, που ξαφνικά τα μετέφεραν σε καταφύγια, που είναι για μεγάλους ανθρώπους, μωρά που έχουν άλλου είδους ανάγκες, κι όμως είναι στοιβαγμένα στη σειρά. Ακούσαμε όλοι αυτό το πρόσωπο της δασκάλας, με τα αίματα παντού, που έλεγε ότι μιλούσαμε με τα παιδιά, αλλά δεν περιμέναν ότι θα συμβούν στη γη μας. Βλέπαμε ανθρώπους να μαζεύουν τα πράγματά τους για να φύγουν, προς τα που; Οπουδήποτε μακριά από αυτό που ξαφνικά ζουν και αντιμετωπίζουν στην πατρίδα τους», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.