Πόλεμος Ουκρανία - Ιβάν Σβιτάιλο: «Εύχομαι να μη γραφτούν οι συνθήκες ειρήνης πάνω σε...»

«Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία - Ιβάν Σβιτάιλο: «Εύχομαι να μη γραφτούν οι συνθήκες ειρήνης πάνω σε...»

Το απόγευμα της Τετάρτης 2/3 ο Ιβάν Σβιτάιλο ο οποίος έχει καταγωγή από την Ουκρανία και τη Ρωσία μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος χαρακτήρισε κατακριτέα οποιαδήποτε κίνηση κατά αμάχων ενώ στην συνέχεια ανέφερε πως σκοτώθηκαν εκατοντάδες ομογενείς τα τελευταία χρόνια και αναρωτιέται γιατί ασχολήθηκε τώρα η Δύση αφού τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο. Να αποτρέψουμε τον πόλεμο και να επιστρέψουμε στις συνομιλίες».

Οι δηλώσεις του Ιβάν Σβιτάιλο

Στο πλευρό του Ιβάν Σβιτάιλο αυτές τις δύσκολες ώρες η Ναταλία Γερμανού - "Σε έχω στο μυαλό μου..."

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες εκφράζουν δημόσια την τοποθέτησή τους σε αυτή τη σύρραξη και ανάμεσά τους είναι και εκείνοι που κάνουν επιτυχημένη καριέρα στην Ελλάδα και κατάγονται από τις χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση,όπως ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο ηθοποιός και χορευτής έχει γεννηθεί στη Γιάλτα της Κριμαίας που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας και εννοείται πως εκεί βρίσκονται πολλά μέλη της οικογένειάς του, στενοί αλλά και πιο μακρινοί συγγενείς.

Ο ίδιος, θέλησε να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με μία ανάρτηση που αποτελεί "Γροθιά στο στομάχι". Ανέβασε μία φωτογραφία, που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, όπου ένα ζευγάρι το οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει παιδί, είναι μισό Ουκρανικό, και μισό Ρωσικό, δείχνοντας έτσι ότι οι δύο λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.

Η ανάρτηση του Ιβάν Σβιτάιλο

Στην ίδια ανάρτηση, η Ναταλία Γερμανού θέλησε να κάνει το σχόλιό της. "Ivan σε έχω πολύ στο μυαλό μου αυτές τις μέρες. Δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους σου στην πατρίδα" έγραψε η γνωστή παρουσιάστρια, με τον ηθοποιό να της απαντάει με ένα λαικ που τα λέει όλα.

Το σχόλιο στήριξης της Ναταλίας Γερμανού στον Ιβάν Σβιτάιλο