Τάσος Κωστής: «Πέρασα από χίλια εμπόδια για να γνωρίσω την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Η ιστορία της γνωριμίας Βουγιουκλάκη - Κωστή, δια στόματος του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τάσος Κωστής: «Πέρασα από χίλια εμπόδια για να γνωρίσω την Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Για την γνωριμία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε ο Τάσος Κωστής σε συνέντευξή του Στούντιο 4, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο γνωστός ηθοποιός συχνά μιλά και εξιστορεί στιγμές του παρελθόντος με τους συναδέλφους του και ποτέ δεν αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα είχε μιλήσει για τις σχέσεις του με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Με το που γνώριζες την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν σαν να γνωρίζεστε χρόνια

«Η Αλίκη με ήξερε… Ήθελα να πάω στην Αλίκη αλλά πως να πάω. Με πήγε ο Λεμπέσης. Μια διαχειρίστρια που είχε η Αλίκη δεν σε άφηνε να περάσεις, έπρεπε να περάσεις χίλια εμπόδια. Δεν υπήρχε περίπτωση να πας να τη δεις» μας αφηγήθηκε ο Τάσος Κωστής.

«Μια μέρα έλειπε η διαχειρίστρια και με πήρε ο Λεμπέσης για να πάω. Με ήξερε από τους ρόλους. Με το που πας ήταν σαν να σε γνωρίζει χίλια χρόνια, δεν κρατούσε καμία απόσταση» συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Καβάλησα το καλάμι, αλλά προσγειώθηκα μετά από λίγο»

Ο Τάσος Κωστής είχε μιλήσει στην εκπομπή «Pop Up» και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως είχε καβαλήσει το καλάμι στην αρχή της καριέρας του, αλλά ευτυχώς πρόλαβε να προσγειωθεί πολύ σύντομα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην καριέρα του και τόνισε πως το live streaming θέατρο δεν θα μπορούσε ποτέ να αντικαταστήσει την αληθινή εμπειρία.

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος που είμαι στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», γιατί στην καριέρα μου που κάνω εδώ και μισό αιώνα έχω ξανά ένα ωραίο ραντεβού. Το live streaming δεν είναι θέατρο. Το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός, μην τα μπερδεύουμε.

Στο θέατρο ο θεατής πρέπει να είναι μαζί με τον ηθοποιό. Να ακούει τη φωνή του ζωντανά, εκείνη την ώρα, να αισθάνεται την αύρα. Το θέατρο είναι θέατρο και όχι… τηλεθέατρο», είπε αρχικά ο Τάσος Κωστής.

Στη συνέχεια, ο Τάσος Κωστής προσέθεσε: «Ο Φοίβος δεν ήταν η πρώτη μου τηλεοπτική επιτυχία, εγώ ξεκίνησα από την δημόσια τηλεόραση. Εκεί καβάλησα το καλάμι, αλλά σημασία έχει πότε θα ξεκαβαλήσεις. Νιώθεις κάτι, λες έγινα κάποιος. Μου είπε η γυναίκα μου έπειτα από μια πρεμιέρα να κατεβάσω τα σκουπίδια και εκεί “προσγειώθηκα” κανονικά».