«Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μπήκε στο βιβλίο Guinness ως σειρά που...» - Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα

Απίστευτο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μπήκε στο βιβλίο Guinness ως σειρά που...» - Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον Τηλεθεατή και στη Χρύσα Παχουμή έδωσε πρόσφατα ο Χάρης Ρώμας. Ο αγαπημένος ηθοποιός που μίλησε σήμερα 3/3 για τον Γιώργο Κιμούλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παλιές ελληνικές ταινίες αλλά και για το λόγο που έχουν αγαπηθεί τόσο από το κοινό.

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα

Οι παλιές ελληνικές ταινίες γαλούχησαν γενιές και γενιές;

Το δέχομαι και τιμώ όλους εκείνους τους μεγάλους καλλιτέχνες που έφτιαξαν αυτήν την ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Φυσικά, ένα 10% βλέπουμε και ξαναβλέπουμε και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Δεν ζηλεύω πάρα πολύ, γιατί είμαι ένας δημιουργός της τηλεόρασης που ακολούθησε αυτή την πορεία με το τηλεοπτικό του προϊόν. Καθημερινά παίζονται και ξαναπαίζονται περισσότερο από τις ελληνικές ταινίες με μεγάλη επιτυχία.

Η αποκάλυψη του Χάρη Ρώμα για το Κωνσταντίνου και Ελένης

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» προβάλλεται κάθε μέρα, μπήκε στο βιβλίο Guinness ως σειρά που επί πολλά χρόνια προβάλλεται non stop. Ακολούθησε το «Καφέ της Χαράς». Με την ίδια λογική παίζει συνέχεια και κάνουμε πολύ μεγάλα νούμερα. Ακόμη παίζονται «Οι μεν και οι δεν», που είναι σειρά τριάντα χρόνια και βάλε. Είναι πολύ συγκινητικό.

Ανατριχιάζει ο Χάρης Ρώμας με την αποκάλυψη για το θάνατο του "Μαυρέα" από το Κωνσταντίνου και Ελένης

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Χάρης Ρώμας μίλησε για το θάνατο του πρώην συνεργάτη του Σωτήρη Βάγια, ο οποίος υποδύθηκε στην σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης τον "σκηνοθέτη Γιάννη Μαυρέα", τον οποίο ερωτεύθηκε η Ελένη Βλαχάκη.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη, και μίλησε για τους ηθοποιούς που τον είχαν προσεγγίσει για να γράψει ρόλους γι’ αυτούς και να τους δώσει μια δουλειά, αφού τα έβγαζαν πέρα δύσκολα. Μπορεί να μην είπε το όνομα του, ωστόσο, η περιγραφή που έκανε, έκανε τους πάντες να καταλάβουν (δείτε εδώ ποια άλλη ηθοποιός της σειράς έχει πεθάνει).

«Πρέπει να βάζεις ένα όριο και αυτό το κατάλαβα τη μέρα που έμαθα ότι πέθανε ένας φίλος μου, αρκετά γνωστός ηθοποιός που έπαιζε σε σαπουνόπερες κυρίως. Ήμασταν μαζί από την πρώτη μέρα που περάσαμε στις σχολές μας, είχαμε την ίδια ηλικία, είχε παίξει και στο ‘Κωνσταντίνου και Ελένης‘. Και κάποια στιγμή μου είχε πει με μεγάλη αξιοπρέπεια ‘βοήθησέ με, δεν αντέχω, δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ να επιβιώσω’.

Και είχα αισθανθεί τόσο άσχημα γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος, δεν μπορείς να βάλεις όποιον να ‘ναι, όπου να ‘ναι. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους. Ο συγκεκριμένος πέθανε πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα στο ψιλικατζίδικο με δανεικά χρήματα, μεσ’ το κρύο. Εκείνη τη μέρα που το έμαθα και έκλαψα πολύ και από τύψεις γιατί λες αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι. Θυμίζω τη Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε και η οποία επίσης μας χτύπαγε την πόρτα και μας έλεγε ‘δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή’».