«Ο τζόγος στη ζωή μου μπήκε...» - Η αποκάλυψη του Πέτρου Λαγούτη

Η εξάρτηση και το bullying

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ο τζόγος στη ζωή μου μπήκε...» - Η αποκάλυψη του Πέτρου Λαγούτη

Το πρωί της Τετάρτης 3/3 ο Πέτρος Λαγούτης έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, "Πάμε Δανάη" και στον δημοσιογράφο Αλέξη Μίχα.

Ύστερα από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του για μαρτυρίες σε περιστατικά βίας (δείτε εδώ αναλυτικά όσα είπε), ο ηθοποιός εκφράστηκε για τα περιστατικά λεκτικής βίας και γενικότερα του bullying που έχει δεχθεί στον εργασιακό του χώρο, ενώ μίλησε ανοιχτά για τον εθισμό του στον τζόγο και την απεξάρτηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μια φορά που η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο βαθμό δεν αποχώρησα. Σήμερα ίσως να το έκανα και δεν αναφέρομαι μόνο σε σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάω πιο πολύ για λεκτική, εργασιακή βία και ένα bullying το οποίο ειδικά στο θέατρο το συναντούσες».

«Είμαστε πια κοντά στις δίκες, ας περιμένουμε και ας ευχηθούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πια οι υποψήφιοι θύτες θα σκεφτούν πολύ περισσότερο το να οδηγηθούν σε τέτοιες συμπεριφορές και όλοι οι υπόλοιποι θα αντιδράσουν πολύ πιο εύκολα», προσθέτει στη συνέχεια.

Τέλος, εξηγεί: «Ο τζόγος στη ζωή μου μπήκε από την κλειδαρότρυπα. Δεν σου ζητάει την άδεια και οποιοσδήποτε εθισμός δεν έρχεται μια μέρα να σου πει ότι θα κυριεύσει τη ζωή σου. Είναι μια ασθένεια προοδευτική» συμπλήρωσε ο πρωταγωνιστής στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στο Μεγάλο Κανάλι. «Όταν πήγα για απεξάρτηση δεν είχα άλλη επιλογή. Πραγματικά ήμουν σε ένα σημείο που θα έπρεπε ή να αφεθώ στην άβυσσο και να καταστραφώ ή να κάνω κάτι για αυτό».

Οι αποκαλύψεις του Πέτρου Λαγούτη

Η σχέση του με τα παιδιά του

O Πέτρος Λαγούτης κάθισε το μεσημέρι του Σαββάτου 15/01 στον καναπέ του «Dot» και έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη. Ο ηθοποιός περιέγραψε τη σπουδαία σχέση με τους γιους του και εξηγεί πώς χάρη σε αυτούς δεν κατέληξε σε ακραίες συμπεριφορές όταν ήταν εθισμένος στον τζόγο. Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσφατα αποκάλυψε πως είχε πάει στο ΚΕΘΕΑ για να απεξαρτηθεί από τον εθισμό του.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον γιο του, Δημήτρη: «Πέρασε στο πανεπιστήμιο αλλά μας είχε πετάξει κανά δυο φορές ότι θέλει να πάει σε δραματική σχολή. Έλεγα θα το ξεχάσει. Δεν τον αποθαρύναμε, το αντίθετο. Η συμβουλή στους γιους μου είναι να κάνουν αυτό που αγαπάνε.
Ο μικρός, ο Γιωργής, είναι στα ποδοσφαιρικά μου χνάρια. Προπονείται εντατικά και πειθαρχημένα και θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά».

Και συμπλήρωσε: «Το χαίρομαι που έγινα μπαμπάς μικρός. Έχουμε μια πολύ ωραία σχέση. Φαντάζομαι μου τα λένε σχεδόν όλα, κι εγώ δεν θέλω να τα ξέρω όλα. Αυτό που με αγχώνει είναι ότι βλέπω κάποια δικά μου στοιχεία στους γιους μου. Στα παιδιά είχα μιλήσει ανοιχτά για το θέμα μου με τον τζόγο, πριν μιλήσω δημόσια. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς πράγματα για μένα και να τα πει στα παιδιά μου που δεν θα τα ξέρουν. Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά μου ίσως να είχα κάνει πιο άσχημα πράγματα. Ίσως είχα κρεμαστεί σε κανένα δέντρο».

Τέλος, δήλωσε: «Είναι προσωπική η διαδρομή, μετά οι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν επικουρικά. Οι εθισμένοι μπορούν να γίνουν πολύ χειριστικοί και δεν πρέπει να ενδίδει κανείς σε αυτούς τους χειρισμούς. Δεν πρέπει να κάνεις τίποτα που να εξυπηρετεί τον εθισμό του άλλου».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Πέτρου Λαγούτη στο Dot: