Δεν θα το περιμένετε - Αυτή είναι η καταγωγή της Χάρις Αλεξίου

Όσα δεν γνωρίζουμε για την αγαπημένη καλλιτέχνιδα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δεν θα το περιμένετε - Αυτή είναι η καταγωγή της Χάρις Αλεξίου

Η Χάρις Αλεξίου είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, μία από τις σημαντικότερες της χώρας μας και η πρώτη γυναίκα σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. To πραγματικό της όνομα είναι Χαρίκλεια Ρουπάκα -δείτε εδώ εντωμεταξύ φωτογραφίες από το σπίτι της-.

Η καταγωγή της Χάρις Αλεξίου

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Θήβα, στις 27 Δεκεμβρίου 1950. Είναι 71 χρονών. Ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου
Από το 1958 ζει στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν αγρότης από τη Θήβα και η μητέρα της μοδίστρα Μικρασιάτισσα
Το 1970, η 20χρονη Χάρις Αλεξίου παρουσιάζεται στη δισκογραφία με δίσκο 45 στροφών και το τραγούδι Οταν πίνει μια γυναίκα των Βασίλη Βασιλειάδη και Πυθαγόρα.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους: Μάνο Λοΐζο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Αντώνη Βαρδή, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργο Νταλάρα, Άννα Βίσση, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννη Σπανό, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Νικόλα Άσιμο, Αντώνη Μιτζέλο, Γιώργο Ζαμπέτα, Θάνο Μικρούτσικο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου, Κώστα Χατζή, Μανώλη Ρασούλη, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Αφροδίτη Μάνου, Αθηναϊκή Κομπανία, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Χρήστο Νικολόπουλο, Νίκο Αντύπα, Νίκο Μωραΐτη, Στάθη Δρογώση και πολλούς άλλους.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega και του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, “Δάσκαλος”,

Η καταγωγή της Χάρις Αλεξίου

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις:

  • Prix Adami από τη γαλλική Ακαδημία Charles Cros
  • Una vita per la musica - Giglio d’Oro» («Μια ζωή για τη μουσική»), από το Ίδρυμα «Premio Galileo 2000»
  • Στις 15 Μαΐου του 2010, ο δήμαρχος της Σμύρνης δίνει το όνομα της Χάριτος Αλεξίου σε μια λεωφόρο της πόλης: Ηaris Αleksiou Dostluk Caddesi (Λεωφόρος Φιλίας) , τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη

Έχει παντρευτεί δυο φορές - Φωτογραφίες από τους γάμους της

Η αγαπημένη τραγουδίστρια έχει παντρευτεί δύο φορές, με τον Αχιλλέα Θεοφίλου (παραγωγό)...

Χάρις Αλεξίου

...και τον Σωτήρη Μπασιάκο (μάνατζέρ της). Ο γάμος πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 1992.

Χάρις Αλεξίου γάμος

Έχει υιοθετήσει έναν γιο, τον Μάνο Θεοφίλου (δείτε φωτογραφίες του εδώ), ο οποίος πήρε το όνομά του από τον αγαπημένο της φίλο, Μάνο Λοΐζο.