Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα "μαζεύει" και φεύγει από το παλάτι - Όλο το σκηνικό

Μετακομίζει μόνιμα

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα

Από ότι φαίνεται, περίμενε να αναρρώσει από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, και μόλις συνήλθε άρχισε να φτιάχνει βαλίτσες! Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα «βόμβα» της Daily Mail, κάτι που πολλοί πιστεύουν πως θα είναι και το τέλος εποχής για την αγαπητή τους μονάρχη.

Έτσι και αλλιώς η Βασίλισσα έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό το θέμα καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα αποσυρθεί και θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος ενώ αποκάλυψε και τη θέση της Καμίλας.

Που πάει η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Η βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν θα μετακομίσει στο Κάστρο του Γουίνσδορ και δε σκέφτεται να επιστρέψει ποτέ στο Παλάτι, όπου θα ανακαινίζεται μέχρι το 2027 και στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε αυτό ο Κάρολος και η Καμίλα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας μετακομίζει

Το Κάστρο του Γουίνσδορ είναι γεμάτο από όμορφες στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που έχασε τον Φίλιππο τον Απρίλιο του 2021.

Η Αγγλία στο πλευρό των Ουκρανών - Η δωρεά της Βασίλισσας στους πρόσφυγες

«Η μονάρχης έκανε δωρεά για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες», αυτά ήταν τα λόγια μιας συμμαχίας κορυφαίων φιλανθρωπικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης Καταστροφών (DEC), που εκπροσωπεί τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό και 14 άλλες ομάδες, ευχαρίστησε τη Βασίλισσα «για τη γενναιόδωρη δωρεά» στην ανθρωπιστική έκκλησή της για την Ουκρανία.

Η έκκληση είναι να η συγκέντρωση αγαθών για να βοηθηθούν οι Ουκρανοί που διαφεύγουν από τη σύγκρουση που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας, τόσο εντός της χώρας όσο και σε γειτονικές χώρες όπου οι πρόσφυγες φτάνουν σε τεράστιους αριθμούς μετά από ώρες προσπάθειας να περάσουν τα σύνορα.

Η έκκληση θα δει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώσει έως και 20 εκατομμύρια λίρες σε δωρεές. Ο βασιλικός ανταποκριτής του ITV, Chris Ship, έγραψε στο Twitter ότι η δωρεά της βασίλισσας προήλθε από το ιδιωτικό της εισόδημα.

Ο Ζελένσκι απάντησε στο Twitter ότι είναι «ευγνώμων» που «στέκονται δίπλα στη χώρα μας και υποστηρίζουν τους γενναίους πολίτες μας». Ο μικρότερος αδερφός του William, πρίγκιπας Harry, και η σύζυγός του, Meghan, έγραψαν την περασμένη Παρασκευή στον ιστότοπο της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης Archewell:

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», αποκαλώντας την εισβολή της Ρωσίας «παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η δωρεά στους πρόσφυγες