Γεράσιμος Γεννατάς: «Η ζωή που κάνουμε δείχνει ότι δεν θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί...»

Οι δηλώσεις του ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Γεράσιμος Γεννατάς: «Η ζωή που κάνουμε δείχνει ότι δεν θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί...»

Μια αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό Secret, έδωσε ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο οποίος πρόσφατα είχε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα σχετικά με ορισμένα δημοσιεύματα τα οποία είχαν βγει στο παρελθόν και αφορούσαν τον ίδιο και την οικονομική του κατάσταση. Ο ηθοποιός με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, μίλησε για τον ρόλο που ενσαρκώνει αλλά και την παράσταση καθ' αυτήν.

Η συνέντευξη του Γεράσιμου Γεννατά

«Οι απόψεις του Αρτό σηματοδότησαν το θέατρο του 20ού αιώνα, καθώς ανήκε σε μια ομάδα ανθρώπων από πολλές χώρες της Ευρώπης που άρχισαν να μιλούν για ένα θέατρο που πρέπει να αφυπνίζει τις σκέψεις σου. Να διεκδικεί την αμφιβολία σου απέναντι στη ζωή. Για ένα ζωντανό θέατρο, που παίρνει θέση», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Γεννατάς και πρόσθεσε:

«''Για να υπάρξεις, χρειάζεται απλώς να αφεθείς. Αλλά, για να ζήσεις, πρέπει να είσαι κάποιος. Πρέπει να έχεις ένα κόκκαλο. Και να μη φοβάσαι να το δείξεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσεις τη σάρκα σου γι’ αυτό'', είναι η φράση του Αρτό από την οποία η Ιόλη Ανδρεάδη εμπνεύστηκε τον τίτλο του έργου. Σκηνοθέτης και ηθοποιός κατάφεραν μαζί, ύστερα από επίπονη εργασία, να συνταιριάξουν στιγμές από τη ζωή του Αρτό σε μια παράσταση 75 λεπτών, όπου ένας μουσικός επί σκηνής, ο Γιώργος Παλαμιώτης, ντύνει τις αφηγήσεις με τρόπο ατμοσφαιρικό».

«Προσπαθήσαμε με αρκετά διαφορετικού είδους ολιγόλεπτα σκετσάκια μέσα στην παράσταση να αφηγηθούμε τη σκέψη του, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά θεατρικά εργαλεία. Η δυσκολία ήταν όλα αυτά να τα συνταιριάξουμε υφολογικά και να τους δώσουμε ένα χρώμα. Η ζωή του Αρτό μας θυμίζει ότι, επειδή ζούμε μια ζωή σε ένα εικονικό περιβάλλον, αυξάνεται η μοναξιά μας. Ο Αρτο μας ρωτάει "θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί;".

Η απάντηση μοιάζει προφανής, αλλά η ζωή που κάνουμε δείχνει ότι δεν θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί, και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται περίεργο», κατέληξε ο ηθοποιός.

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς.

Λίγα λόγια για τον Γεράσιμο Γεννατά

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη το 1991. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τις δυο Κρατικές Σκηνές και πολλά θέατρα και θιάσους εντός των Αθηνών.

Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Έγινε περισσότερο γνωστός με τον ρόλο του ως Παναγιώτης Ζύγουρας στην τηλεοπτική σειρά Είσαι το ταίρι μου, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Τρουφαλντίνο" στον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι.

Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση Βετεράνοι-Ολυμπιακές επιδείξεις καθ'οδον που παίχτηκε σε δρόμους και πλατείες κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Το 2006 σκηνοθέτησε στο θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση 7 Ρίχτερ, του Τούρκου συγγραφέα Μπεχίτς Ακ.

Συμμετείχε στο στήσιμο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Πετρούπολης όπου και δούλεψε για δυο χρονιές. Οργάνωσε κύκλους σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού που παρείχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Πάτρας στους τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.