Παναγιώτης Πετράκης: «Έφτασα στη Νέα Υόρκη ένα βράδυ πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους...»

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Παναγιώτης Πετράκης: «Έφτασα στη Νέα Υόρκη ένα βράδυ πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους...»

Εκτός από την Βίκυ Μαραγκάκη, δηλώσεις στην εκπομπή Mega Καλημέρα παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 7/3 ο Παναγιώτης Πετράκης. Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για τον τρόμο που έζησε την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη κατά το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων, το «φλερτ» του με την κατάθλιψη, την προσευχή, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Πετράκη

«Ήταν αποκαλυπτικά τα χρόνια στη Νέα Υόρκη. Πήγα σε πολύ δύσκολη περίοδο. Έφτασα ένα βράδυ πριν το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Οι γονείς μου έπαθαν πανικό, είχαν πέσει οι επικοινωνίες και δεν ήξεραν αν ζω ή αν έχω πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πετράκης και πρόσθεσε:

«Την περίοδο 2014 που άρχισε η καμπή στη δουλειά μου, άρχισα να χάνω τον ύπνο μου και φλέρταρα για 3 χρόνια με την κατάθλιψη. Συμβουλεύτηκα ψυχολόγο και life coach, αλλά όσο με βοήθησε η προσευχή δε με βοήθησε τίποτα. Είμαι 4 χρόνια μόνος».

«Φαντάζομαι τη ζωή μου εκτός Αθηνών, σε ένα ορεινό χωριό», είπε κλείνοντας ο ηθοποιός.

Η αποκάλυψη του ηθοποιού για την επαγγελματική του καριέρα

Ο Παναγιώτης Πετράκης έδωσε συνέντευξη στην On Time και στη Σίσσυ Μενεγάτου, όπου μίλησε με πολύ ειλικρίνεια για τη ζωή του πριν και μετά τη μεγάλη επιτυχία στα μυστικά της Εδέμ. Ο ηθοποιός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, ίσως γιατί δεν είχε τόσο τύχη, δεν πίστεψε στον εαυτό του ή ακόμα γιατί μπορεί να έκανε λάθος επιλογές.

Ο ηθοποιός μετά τις απογοητεύσεις που βίωσε, είχε κάποια ψυχολογικά ξεσπάσματα με αποτέλεσμα να αρχίσει να χάνει τούφες από τα μαλλιά του. Στήριγμα στη δύσκολη αυτή περίοδο ήταν ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος του έδωσε επί της ουσίας πρόσβαση σε κάποιες δουλειές. Η βοήθεια του ηθοποιού δεν ήταν σε καμία δουλειά χαριστική, αφού έχει αποδείξει πόσο αυστηρός είναι με το χώρο του.

Ναι, το καλοκαίρι του 2015. Το κατάλαβα γιατί άρχισα να μην μπορώ να κοιμηθώ. Το μυαλό μου να μην ηρεμεί καθόλου. Πιστεύω ότι ήταν συναισθηματική φόρτιση από το ότι μια πραγματικότητα της ζωής μου ήταν διαφορετική από ότι την είχα συνηθίσει πριν λίγο καιρό. Επίσης άρχισε να με τυραννάει μια φοβία μήπως έχω κάνει κάτι εγώ; Η συμπεριφορά μου δεν ήταν σωστή και τώρα κάτι πληρώνω με αυτό το σταμάτημα;

Μήπως είναι επιφυλακτικοί οι συνεργάτες κι οι άνθρωποι απέναντί μου; Με βασάνιζαν συνεχώς σκέψεις. Άρχισε ένα «παιχνίδι καταδίωξης». Ευτυχώς τότε με στήριξε ο καλός μου φίλος Μάκης Δελαπόρτας και κάναμε κάποιες ωραίες θεατρικές δουλειές αλλά ένιωθα ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελα κι άλλα πράγματα. Ένιωθα ότι δεν είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ καλλιτεχνικά.

Τότε έκανα και κάποιες απόπειρες να ξεφύγω στο εξωτερικό και θυμάμαι ότι υπήρχε μια ακρόαση στη Γερμανία που πήγα και μου ζήτησαν να χορέψω, αν και ο ρόλος για τον οποίο διαγωνιζόμουν δεν χρειαζόταν χορό. Βρέθηκα σε μια αίθουσα με εκπαιδευμένους χορευτές.

Δεν πέρασα στην οντισιόν (αν και είχα περάσει στις δύο πρώτες) και ένιωσα ότι γελοιοποιήθηκα. Είχε τόση σφοδρότητα στη ψυχή μου αυτό το γεγονός που κλείστηκα στον εαυτό μου. Έφτασα στο σημείο να πάθω αλωπεκία και να χάσω τούφες από τα μαλλιά μου! Βεβαίως έκανα θεραπεία και συνήλθα γρήγορα. Επίσης έβλεπα ότι δεν είχα χαρά στη ζωή μου. Κι ύστερα ήρθε κάτι και με… αποτελείωσε.

Ύστερα από ένα γεγονός που συνέβη στην οικογένειά μου, όχι και ιδιαίτερης σημασίας, δηλαδή υπό άλλες συνθήκες θα το είχα ξεπεράσει πολύ εύκολα -τότε ήμουν στην παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες», ξαφνικά έχασα τη φωνή μου! Είχα κι ένα πολύ ωραίο τραγούδι στην παράσταση, το «Νύχτα Καλοκαιριού» και δεν μπορούσα να το πω. Το κόψαμε. Με το ζόρι έβγαινε η φωνή μου στην πρόζα!

Φοβήθηκα. Πήγαινα στους γιατρούς και μου έλεγαν δεν υπάρχει παθολογική αιτία. Έτσι πήγα σε ψυχολόγο, έκανα συνεδρίες για ένα χρόνο και με βοήθησε να δω κάποια πράγματα. Όμως πιστεύω ότι αυτό που ενήργησε πιο έντονα μέσα μου ήταν η προσευχή και το πλησίασμά μου στον Χριστό.

Παναγιώτης Πετράκης