«Είχα νέα από συγγενείς από το Κίεβο και...» - Η Ευδοκία Τσαγκλή συγκλονίζει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Είναι μία κατάσταση που τη ζούμε 8 χρόνια»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είχα νέα από συγγενείς από το Κίεβο και...» - Η Ευδοκία Τσαγκλή συγκλονίζει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ευδοκία Τσαγκλή μίλησε για άλλη μια φορά στο Mega Καλημέρα το πρωί της Τρίτης και φυσικά μετέφερε το κλίμα από την Ουκρανία. Η πρώην παίκτρια του Big Brother μιλά ανοιχτά για την καταγωγή της καθώς έχει ρίζες τόσο από Ουκρανία όσο και από Ρωσία. Τα όσα θλιβερά συμβαίνουν λοιπόν στη χώρα της μεταφέρει με σπαρακτικό ύφος, καθώς έχει συγγενείς και φίλους να της μεταφέρουν τα γεγονότα.

Αυτή τη φορά κατάφερε να μεταφέρει ένα πιο αισιόδοξο μήνυμα μιας και οι αγαπημένοι της, της επιβεβαίωσαν πως για την ώρα είναι καλά. Όπως έχει τονίσει και η ίδια, η επικοινωνία αυτές τις μέρες δεν είναι κάτι το τόσο εφικτό, επομένως και ένα τηλέφωνο τους, της δίνει κουράγιο.

Οι νέες δηλώσεις της Ευδοκίας Τσαγκλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Είχα νέα από φίλους και συγγενείς και από το Κίεβο και από το Χάρκοβο, είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνίες, ούτε όμως και τρόποι διαφυγής για τους κατοίκους. Είναι μία κατάσταση που τη ζούμε 8 χρόνια, έχουμε εμφύλιο στο Ντόνετσκ και όλο αυτό συνεχίζεται», ανέφερε αρχικά.

«Για όλους τους ανθρώπους είναι δύσκολο. Το να φεύγεις από τον τόπο σου και να μην ξέρεις πού να πας είναι ό, τι πιο δύσκολο, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά και τους μεγάλους ανθρώπους. Οι Έλληνες το ξέρουμε πολύ καλά, γιατί έχουμε υπάρξει πρόσφυγες αλλά και μετανάστες. Μία κοπέλα γνωστή μου προσπάθησε να φύγει, δεν έβρισκε τρένο, η κόρη της έφυγε από την πόλη με μία βαλίτσα, άλλοι δεν πρόλαβαν, έφυγαν με τα ρούχα τους», πρόσθεσε η Ευδοκία Τσαγκλή.

Τα πρώτα λόγια για τα όσα περνάει η οικογένεια της Ευδοκίας στην Ουκρανία

Τις τραγικές στιγμές που βιώνει η οικογένεια της στην Ουκρανία, μοιράστηκε η Ευδοκία Τσαγκλή στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», με την Ελεονώρα Μελέτη. Η πρώην παίκτρια του Big Brother δεν κρύβει πως η καταγωγή της είναι τόσο ρωσική όσο και ουκρανική, ενώ τoνίζει πως ο πόλεμος δεν είναι άγνωστος για εκείνη την περιοχή, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε εμφύλιο από το 2014.

Ωστόσο κάθε στιγμή που περνά ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες κορυφώνεται, ενώ πλέον απειλούνται οι ζωές ακόμα και των ξένων δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων.

«Έχω και τις δύο καταγωγές, αν και δεν νιώθω ούτε Ουκρανίδα ούτε Ρωσίδα αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολίτης τους κόσμου. Ο πόλεμος σε οποιοδήποτε μέρος, είτε αυτό είναι Ευρώπη είτε είναι Αφρική είτε οπουδήποτε, έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Εκεί που μπαίνουν συμφέροντα από μεγάλα ψάρια την πληρώνουν πάντα αθώοι άνθρωποι», δήλωσε.

«Η οικογένεια μου έχει υποφέρει από το 2014 με αυτή την κατάσταση. Αυτό που δεν ξέρετε πολλοί είναι ότι υπήρχε εμφύλιος στην Ουκρανία τόσα χρόνια. Οι δικοί μου έχουν ξεριζωθεί, έχουμε χάσει οικογένεια που έχει πάει να πολεμήσει, η γιαγιά μου έπαθε οστεοαρθρίτιδα από το στρες και ο παππούς μου έπαθε άνοια. Έχουν ξεριζωθεί, γύρισαν με μια βαλίτσα στην Ελλάδα, έχουμε χάσει όλη την περιουσία μας», πρόσθεσε η Ευδοκία και έκλεισε τονίζοντας πως «η οικογένεια μου έχει πονέσει πολύ και πραγματικά εύχομαι να μην γίνουν τα χειρότερα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».