Πόλεμος Ουκρανία: Ο Έντουαρντ Στεργίου παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς - Η συγκινητική του κίνηση

Η ανάρτηση του μοντέλου στο Instagram

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πόλεμος Ουκρανία: Ο Έντουαρντ Στεργίου παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς - Η συγκινητική του κίνηση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, καθώς ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται έξω από το Κίεβο, ενώ οι Ουκρανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους. Ο Έντουαρντ Στεργίου που έχει καταγωγή από την Ουκρανία προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση ανθρωπιάς.

Η ανάρτηση του Έντουαρντ Στεργίου

Το μοντέλο γνωστοποίησε την κίνησή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram. Ο Έντουαρντ είχε μιλήσει και πριν λίγες μέρες για το τι βιώνουν οι συγγενείς του που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα.

«Όλοι εμείς που τυχαία έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίζουμε να ζούμε “κανονικά”, να εργαζόμαστε, να ξυπνάμε ελεύθεροι και να σχεδιάζουμε το μέλλον, καλούμαστε να κάνουμε το αυτονόητο για αυτούς που η μοίρα τους το στερεί. Και όταν έχεις εσύ ο ίδιος στερηθεί πολλά, είναι μεγάλη ικανοποίηση να προσφέρεις. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω όλα μου τα έσοδα από τις συνεργασίες μου στα social media για όλο τον Μάρτιο, σε ανθρωπιστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία με την ελπίδα οι άνθρωποι να μην ορίζονται από το χρώμα, την εθνικότητα, την καταγωγή, τα χαρακτηριστικά, το φύλο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντουαρντ Στεργίου.

Πόλεμος Ουκρανία: Συγκλονίζει το μήνυμα του Ζελένσκι - Νεκρό παιδί στη Μαριούπολη από αφυδάτωση

Οι τελευταίες ημέρες είναι αρκετά δύσκολες για την Ουκρανία καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη για 14η ημέρα. Ωστόσο, χτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό στη Μαριούπολη οδήγησε σε θάνατο ενός παιδιού από αφυδάτωση.

Από την άλλη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, ασθενοφόρων και άλλων υγειονομικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες και προειδοποίησε ότι στη χώρα εξαντλούνται οι ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες.