Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη παρουσιάζει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Πότε και πού θα παρακολουθήσουμε το video clip

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη παρουσιάζει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Είναι πλέον γνωστό πως η Αμάντα Γεωργιάδη είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο διαγωνισμό Eurovision, στο Τορίνο της Ιταλίας. Ωστόσο το τραγούδι δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Για πρώτη φορά θα το ακούσουμε την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Στούντιο 4.

Πως θα δούμε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην φετινή Eurovision

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως στην εκπομπή Στούντιο 4, με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, θα παρουσιαστεί το video clip του τραγουδιού μας. Το τραγούδι συνθέτη η τραγουδίστρια Αμάντα Γεωργιάδη μαζί με τον Νορβηγό συνεργάτη της Bjorn Helge. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του βίντεο κλιπ, που γυρίστηκε στη Σύμη, ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού στις 10 Μαΐου 2022. Ενώ η Κύπρος, όπως συνηθίζεται θα συμμετέχει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μην ξεχνάμε όμως πως και η συμμετοχή της Κύπρου έχει άρωμα Ελλάδας, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Ξεσπά η Τουρκία για την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision

Η Αμάντα Γεωργιάδη προσπαθεί να είναι συνεπής τόσο στα φοιτητικά της καθήκοντα όσο και στις νέες υποχρεώσεις, που επιτάσσει η η συμμετοχή της στην Eurovision 2022. Και ενώ η τραγουδίστρια βρισκόταν σε φάση γυρισμάτων στη Σύμη, η μεριά της Τουρκίας αντέδρασε.

Να σημειωθεί εδώ πως το νησί βρίσκεται 255 μίλια από τον Πειραιά, περίπου 27 μίλια ανατολικά από τη Νίσυρο και 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτό και λόγω κάποιων συνοριακών ζητημάτων που υπάρχουν με την γειτονική χώρα, η Τουρκία θεώρησε λάθος την επιλογή του νησιού.

«Καλό θα είναι εμείς να κάνουμε την δουλειά και να διαφημίσουμε το νησί μας και την Ελλάδα. Οι Τούρκοι μπορούν να λένε ότι θέλουν εξάλλου και οι ίδιοι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια. Δεν συμφέρει κανέναν να ανεβάζουμε τους τόνους. Είναι ένα ανόητο δημοσίευμα. Να ευχηθούμε τα καλύτερα για το τραγούδι μας».