Αυτή η γυναίκα κρύβεται πίσω από το Σασμό - Τι σχέση έχει με τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη

Μια ιστορία με άρωμα Κρήτης!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αυτή η γυναίκα κρύβεται πίσω από το Σασμό - Τι σχέση έχει με τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη

Ο Σπύρος Πετρουλάλης είναι η αιτία που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες μέσα από τον alpha την πετυχημένη σειρά Σασμός. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι γενικά ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ο οποίος έχει κάνει μόνο μια δημόσια εμφάνιση μετά την επιτυχία του σίριαλ.

Πηγή της έμπνευσης του και βασικό στήριγμα στη ζωή του είναι η Μέμη Φασίλη, η σύντροφος του, η οποία κατάγεται από την Κρήτη. Για πολλούς αυτή είναι και η αιτία, που ο Πετρουλάκης δημιούργησε την ιστορία του Σασμού, μιας και η γυναίκα μένει στην Κρήτη και για χάρη της μετακόμισε εκεί.

Φωτογραφίες με τη γυναίκα του Σπύρου Πετρουλάκη

Η μεγάλη εκδήλωση αγάπης του συγγραφέα του Σασμού για τη γυναίκα του

“Είναι ο κορμός της ζωής μου, η θέα μου, η ομορφιά που βλέπω καθημερινά… είναι το Μεμακι μου.
Ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι ΄θα έφτανα στο σημείο να γίνω συγγραφέας. Δεν με ενδιέφερε και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Ίσως ήταν κι αυτή η δυσλεξία που με ακολουθεί από την κοιλιά της μάνας μου. Πάντως να ξέρετε, ότι οφείλω πολλά σ’ αυτή την γυναίκα που με ώθησε προς τη συγγραφή. Και δεν με ώθησε απλά με μια κουβέντα, αλλά με πολύ πίεση και αρκετή κουβέντα, αφού πρώτα είχε διαβάσει μια ιστορία που είχα γράψει για τα παιδιά μου, τον Δράκο Μπουρμπουλήθρα.

Σύντροφος Σπύρου Πετρουλάκη

Έτσι λοιπόν στρώθηκα μπροστά στο πληκτρολόγιο και ξεκίνησα να γράφω το Παράθυρο της Νεφέλης. Οι λέξεις έρρεαν και η ιστορία έτρεχε παρασύροντάς με μπροστά, σε δρόμους που δεν είχα ξαναπερπατήσει. Οδηγός μου ήταν ο έρωτας. Όχι για τη συγγραφή αλλά για το κορίτσι αυτό που πίστεψε πρώτο σε μένα και στην ικανότητά μου να σκαρώνω ιστορίες. Και τώρα, που μετά από οκτώ μυθιστορήματα και επτά παιδικά βιβλία, περιμένουμε το πιο αγαπημένο μας (θα δείτε γιατί) το “ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ”, ξέρω ότι η αγάπη μου για τη Μέμη με έκανε συγγραφέα και σε εκείνη οφείλω το πρώτο, το πιο μεγάλο ευχαριστώ. Μετά σε όλους τους άλλους”.