"Πόσο να αντέξω!" - Νέα διακοπή για τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

Η άτυχη μητέρα ξεσπά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Την Πέμπτη 10/3 η υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη θα εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από την τελευταία διακοπή που ζητήθηκε από τους κατηγορουμένους. Νέα διακοπή ζητήθηκε, όμως, ξανά, καθώς αυτή τη φορά μία ένορκος μέλος της έδρας και ο δικηγόρος του κατηγορουμένου με αλβανική καταγωγή νοσούν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Η μητέρα της αδικοχαμένης, Κούλα Αρμοτίδου, ήδη ταλαιπωρημένη μετά το ατύχημα της, ξέσπασε: «Ντροπή, ντροπή. Μπράβο σε όλους σας εκεί ψηλά που κάθεστε στα έδρανα». Δεν βρέθηκε, ωστόσο, κάποια λύση με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν και όσοι συνόδευαν τους γονείς της Ελένης.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι που πέρασε ήταν στο πλευρό της οικογένειας, ενώ η μητέρα της, δολοφονημένης από το 2019, Ερατούς, που επίσης συνόδευε την οικογένεια, αντέδρασε έντονα για την όλη κατάσταση στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας ανέφερε: «Τι θέλετε δηλαδή! Να τους φέρουμε εδώ με covid;», παίρνοντας της σπαρακτική απάντηση της μητέρας της Ελένης: «Την κοροϊδία τους μέσα! Δεν ντρεπόμαστε καθόλου! Κάποιος ένορκος έχει covid λέει! Δεν πρέπει να υπάρχουν αναπληρωματικοί; Πόσο να αντέξω! Θέλει το σύστημα να μας εξουθενώσει ή να μας στείλει στο ψυχιατρείο!».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην αίθουσα, βρισκόταν εκεί ο δεύτερος κατηγορούμενος από τη Ρόδο, κάνοντας την κ.Αρμοτίδου να φωνάξει: «Δε μπορώ να βλέπω τους δολοφόνους του παιδιού μου στο ίδιο ύψος με τους δικαστές. Εγώ η μάνα της δολοφονημένης Ελένης».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Η φωτογραφία της μητέρας της Τοπαλούδη αγκαλιά με της Γαρυφαλλιάς στο δικαστήριο

Στις 14/2 η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018. Οι μνήμες ξυπνούν και πάλι για τους γονείς της, οι οποίοι τόσα χρόνια ανεβαίνουν το δικό τους γολγοθά, όπως και οι υπόλοιποι γονείς των θυμάτων που ακολούθησαν δυστυχώς μετά την Ελένη.

Έξω από το δικαστήριο μαζεύτηκε πλήθος κόσμου, για να στηρίξει τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στη σημερινή δίκη, όπου θα αντικρίσουν και πάλι τους βιαστές και δολοφόνους του παιδιού τους. Ανάμεσα στο πλήθος οι δραματικές φιγούρες της μητέρα της Γαρυφαλλιάς από τη Φολέγανδρο, και της Ελένης Κρεμαστιώτη μητέρας της Ερατώς, που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019.

Οι γυναίκες αυτές ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν, καθώς βιώνουν τον ίδιο πόνο. Έξω λοιπόν από το δικαστήριο συναντιούνται και αγκαλιάζονται και οι τρεις!

Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια, κατέρρευσε στην αγκαλιά της, ενώ λίγο μετά έρχεται και η Ελένη Κρεμαστιώτη, η μητέρα της Ερατώς, της κοπέλας που είχε δολοφονηθεί στη Λέσβο το 2019, και αγκαλιάζονται και οι τρεις!