Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον Νίκο Κουρή - Τι θα γίνει με το επίθετό του;

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον Νίκο Κουρή - Τι θα γίνει με το επίθετό του;

Από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Μίκης Θεοδωράκης, η κόρη του Μαργαρίτα, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι γιος του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη.

Η τελευταία εξέλιξη ανέφερε πως η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Νίκου Κουρή, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και τον Νίκο Κουρή

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της κυρίας Θεοδωράκη αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε:

«Ουδόλως (η αιτούσα) εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’ αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της σχετικής δικαστικής απόφασης.

Ακόμη, στην απόφαση επισημαίνεται πως ο ισχυρισμός της κυρίας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα ««θα βραδύνει» η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης επί μίας αγωγής που δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».

Το σχόλιο του Νίκου Κουρή για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

«Δεν θέλω να σχολιάσω ή να απαντήσω κάτι σχετικά με την.. αδελφή μου», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κουρής στην δημοσιογράφο της εκπομπής.