«Έχουμε κυριολεκτικά παγώσει...» - Ψυχολογικά ράκος η Αγγελική Νικολούλη στο MEGA

Τα λόγια της για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έχουμε κυριολεκτικά παγώσει...» - Ψυχολογικά ράκος η Αγγελική Νικολούλη στο MEGA

Ράκος ψυχολογικά με τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο είναι η Αγγελική Νικολούλη και δεν δίστασε να το δείξει στον αέρα της εκπομπής Φως στο Τούνελ που ασχολήθηκε με την υπόθεση στην Πάτρα όπου με διαφορά λίγων μηνών πέθαναν τρία αδερφάκια.

Η παρουσιάστρια δήλωσε πως έχει "παγώσει" με τα όσα μαθαίνει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού έχει γίνει γνωστό πως 78 παιδιά έχουν πεθάνει στο σύνολο αλλά και άλλοι τόσοι και ακόμη περισσότεροι ενήλικες που ήταν άμαχος κόσμος, ενώ δεκάδες είναι και οι νεκροί στρατιώτες.

Τα λόγια της Νικολούλη για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Θέλω φίλοι μου να ανοίξουμε μια παρένθεση. Βρισκόμαστε στην 16η ημέρα στον πόλεμο στην Ουκρανία και έχουμε κυριολεκτικά παγώσει με όλα αυτά που βλέπουμε. Θέλω να μας μεταφέρει την εικόνα γιατί σήμερα έχουμε πολλές ισχυρές εκρήξεις. Είναι εκεί ο Μαρίνος Αλειφέρης», είπε μεταξύ άλλων η Αγγελική Νικολούλη.

Εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η blogger Μαριάννα Ποντγκούρσκαγια γέννησε και η φωτογραφία της από την αποχώρησή της από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στην Ουκρανία έχει γίνει viral και σπαράζει καρδιές. Μετά την είδηση για το νεκρό κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Μαριούπολης, όμως, οι εξελίξεις για την μητέρα δίνουν μία ανάσα αισιοδοξίας.

Η νεαρή μητέρα, ενημερώνει τους ακόλουθούς της μέσω των social media για όσα γνωρίζει και όσα βλέπει να συμβαίνουν γύρω της σχετικά με τον πόλεμο, αλλά η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπευσε να την κατηγορήσει, ώστε ο κόσμος να μπερδευτεί και να την κατηγορήσει πως ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο ήταν ένα κατασκεύασμα της φαντασίας της, απλά για να προκαλέσει.

Ακόμη κι αν ο πραγματικός πόλεμος, αλλά και αυτός που συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν την αφήνουν να ηρεμήσει και να ζήσει το θαύμα της φύσης και τον ερχομό του παιδιού της, πηγές αναφέρουν πως είναι καλά και η ίδια, αλλά και το νεογέννητο κοριτσάκι της.

Η Η Όλγκα Τοκαρίουκ, ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία βοήθησε στην καταπολέμηση της ρωσικής εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της blogger, επιβεβαίωσε την είδηση.

Σε μία ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάνα», έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ, στις 10, η Μαριάνα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Τετάρτη κατά τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στη Μαριούπολη την ώρα που προσπαθούν να φύγουν κρατώντας όλα τους τα υπάρχοντα.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, κατήγγειλε την ανάρτηση ως «fake news» και πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ακόμη trolls που την αναδημοσιεύουν και λειτουργούν γενικότερα με στόχο την αναστάτωση και την παραπληροφόρηση του κοινού.

Ο Ζελένσκι, μάλιστα, δήλωσε για τον βομβαρδισμό: «Τι είδους χώρα είναι αυτή, η Ρωσική Ομοσπονδία, που φοβάται τα νοσοκομεία, φοβάται τα μαιευτήρια και τα καταστρέφει;».