Νίκος Κουρής: Οι πρώτες αφοπλιστικές δηλώσεις μετά από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης

«Εγώ το μόνο που θα ήθελα να...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Νίκος Κουρής: Οι πρώτες αφοπλιστικές δηλώσεις μετά από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης

Όπως έγινε γνωστό, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή – Θεοδωράκη.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Νίκος Κουρής μίλησε ζωντανά το πρωί του Σαββάτου 12/3 στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως: «Εγώ το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω όσο αφορά στη δικαστική απόφαση, είναι ότι έρχεται να ενισχύσει την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία και όσοι ασχολούνται με το έργο του να με βοηθούν σε αυτό που κάνω.

Πιστεύω ότι και η Μαργαρίτα με τη στάση της φαίνεται να έχει κατανοήσει τις επιθυμίες του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη διαθήκη και να έρθει μία συνεργασία»

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή για την δικαστική απόφαση

«Η Μαργαρίτα με είχε συστήσει ως Μίκη Θεοδωράκη!»

Στην κάμερα της εκπομπής Καλύτερα Δε Γίνεται μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής (3/10) ο Νίκος Κουρής. Ο ίδιος, που φέρεται πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρθηκε στην προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης”.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κουρή

«Όσο ζούσε ο Μίκης και με είχε υπό την προστασία του, δεν αντιμετώπιζα τέτοιες καταστάσεις. Δεν τιμούν κανέναν! Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε προβλέψει ό,τι έγινε με την ταφή του, το ήξερε. Μου το είχε πει.

Η απόφαση έχει μία επιφύλαξη όσον αφορά στο άλλο θέμα, όμως δεν μου απαγορεύει να χρησιμοποιώ το επίθετο Θεοδωράκης. Νομίζω ότι θα γίνει το δικαστήριο, γιατί αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά τώρα- πιστεύοντας ότι θα λάμψει η αλήθεια με ένα τεστ DNA.

Εγώ κρατούσα πάντα χαμηλούς τόνους με την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα, δεν με ενδιέφερε το σκάνδαλο ποτέ, ούτε αυτού του είδους η δημοσιότητα που ζούμε τώρα. Ό,τι έκανα, το έκανα με τη συναίνεση του Μίκη και γι’ αυτό ποτέ δεν αντέδρασε όσο ζούσε.

Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και θέλησα να τη βοηθήσω προβάλλοντάς το από το Mikis Radio με σύστησε στην κ. Άννα Φόνσου ως Νίκο Θεοδωράκη. Κάναμε μία πολύ ωραία αρχή την οποία απέρριψε στη συνέχεια η Μαργαρίτα.

Με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη ερχόμασταν σε επαφή αλλά δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση και δε με ενδιέφερε να έχω ιδιαίτερη σχέση. Αυτό που ήθελα, τη σχέση με τον Μίκη την είχα.

Είχα πάει στα Χανιά και του είχα φέρει ένα κρητικό μαχαίρι που έγραφε μία μαντινάδα με τη λέξη πατέρας. Μόλις του το χάρισα, μου είπε ότι είμαι φοβερός κι εγώ του είπα τότε πως με αυτό θα τα βάζει με τον χάρο και να μείνει κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε».