«Θέλω όταν τραγουδώ να φαίνονται όλες οι εκφράσεις στο πρόσωπο μου» - Η αναφορά της Ευρυδίκης

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
«Θέλω όταν τραγουδώ να φαίνονται όλες οι εκφράσεις στο πρόσωπο μου» - Η αναφορά της Ευρυδίκης

Η Ευρυδίκη παραχώρησε συνέντευξη στο «Gala» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την προσωπική της ζωή αλλά και για την μεγάλη της αγάπη που είναι η μουσική. Μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε επίσης στο "μυστικό" της για το πως αντιμετωπίζει τις δύσκολες μέρες και πώς καταφέρνει και διατηρείται τόσο όμορφα. Δείτε επίσης εδώ την εντυπωσιακή έκπληξη που της είχε ετοιμάσει ο αγαπημένος της σύντροφος.

Οι δηλώσεις της Ευρυδίκης

Σε θυμάμαι πάντα χαμογελαστή. Πώς αντιμετωπίζεις τις άσχημες μέρες;

Είναι πολλές μέρες που ξυπνάω και είμαι στα κάτω μου, γιατί είμαι έτσι ως άνθρωπος. Με βλέπεις χαμογελαστή και την επόμενη στιγμή μελαγχολώ χωρίς κανένα λόγο. Ή μάλλον υπάρχει λόγος. Εχω θυρεοειδίτιδα χασιμότο. Αυτό είναι αυτοάνοσο, έχει να κάνει με τον θυρεοειδή και μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να αλλάξει τη διάθεση μου.

Εκεί που είμαι μέσα στην τρελή χαρά, ξαφνικά γίνομαι μελαγχολική. Εμαθα όμως και αυτό να το ελέγχω. Λέω στον εαυτό μου «δεν έχεις κανέναν λόγο να είσαι στενοχωρημένη.

Ολα είναι καλά στη ζωή σου, έχεις την οικογένεια σου που είναι το πιο σημαντικό, τον άνθρωπο σου, το παιδί σου, φίλους, τα τραγούδια σου που κάνουν χαρούμενους πάρα πολλούς ανθρώπους. Αρά το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να χαμογελάς και όλα θα πάνε καλά». Και αλλάζει η διάθεση μου αμέσως.

Μεγαλώνοντας, έχεις στραφεί σε πιο πνευματικά μονοπάτια;

Υπάρχουν φορές που προσπαθώ να φιλοσοφήσω τη ζωή. Να σκεφτώ γιατί γεννιόμαστε, γιατί ζούμε, ποιος είναι ο σκοπός μας, τι υπάρχει μετά απo αυτό που βλέπουμε, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που είχατε και κάποιες σημαντικές απώλειες στην οικογένεια και όλο αυτό μου στοίχισε.

Οταν συνειδητοποιείς ότι δεν θα ξαναδείς στη ζωή σου κάποιους ανθρώπους, εκεί είναι που έχεις ανάγκη να σκεφτείς ότι δεν τελειώνει εδώ η ζωή μας, υπάρχει κάτι άλλο, και θα ξανανταμώσουμε. Πιστεύω στον Θεό, αλλά δεν προσεύχομαι συχνά, δεν πηγαίνω στην εκκλησία. Προσευχήθηκα έντονα όταν δικοί μου άνθρωποι ήταν στο νοσοκομείο.

Πώς καταφέρνεις και διατηρείσαι τόσο όμορφα θα μου πεις;

Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Προσέχω τη διατροφή μου, θα κάνω καμιά φορά καμιά θεραπεία για το πρόσωπο, όχι παρατραβηγμένα πράγματα, για αράδειγμα, έχω κάνει μεσοθεραπεία με βιταμίνες. Μ' αρέσει να είμαι φρέσκια, να είμαι φυσική. Θέλω όταν τραγουδώ να φαίνονται όλες οι εκφράσεις στο πρόσωπο μου. Οταν νιώσω την ανάγκη, θα κάνω κάτι, αλλά δεν μπορώ τα παγωμένα, ανέκφραστα πρόσωπα. Νομίζω ότι όσο λιγότερα κάνεις τόσο περισσότερο φρέσκος και όμορφος φαίνεσαι.

Ακούω συχνά για το «απαγορευμένο CD». Ποιο είναι αυτό;

Ξέρουν πολύ καλά οι fan μου. Είναι το «Πες το μου αυτό», το CD που είχα κάνει το '97 με πιο λαϊκά τραγούδια Είχα πειραματιστεί τότε στο λαϊκό, γιατί όλα τα ραδιόφωνα έπαιζαν λαϊκά, αλλά ενώ τα χάρηκα στο στούντιο που τα γράψαμε, δεν τα ένιωσα ποτέ, νομίζω ότι δεν κάνουν για τη φωνή μου. Οταν λοιπόν μου ζητάνε τραγούδι από αυτό το CD, τους λέω: «Αφήστε το αυτό, είναι από το απαγορευμένο CD».

Το βιογραφικό της τραγουδίστριας

Η Ευρυδίκη Θεοκλέους (Λεμεσός, 25 Φεβρουαρίου 1968), γνωστή ως Ευρυδίκη, είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια της pop rock μουσικής. Είναι περισσότερο γνωστή στην Ευρώπη από την συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision όπου εκπροσώπησε την Κύπρο το 1992, 1994 και 2007 με τα τραγούδια Ταιριάζουμε, Είμαι Άνθρωπος και Εγώ και Comme Ci, Comme Ça, αντίστοιχα.

Γεννήθηκε στην Λεμεσό και μεγάλωσε στην Λευκωσία. Ως μαθήτρια, σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο της Κύπρου. Όταν τελείωσε το σχολείο, πήγε στο Le Studio des Variétés στο Παρίσι όπου σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και Stage Performance (κινησιολογία και έκφραση προσώπου και σώματος). Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές στο Μουσικό Κολλέγιο Μπέρκλι της Βοστώνης όπου έλαβε μαθήματα αρμονίας και ενορχήστρωσης.

Το 1989 μετακόμισε στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με αρκετούς τραγουδιστές και τραγούδησε σε μουσικές σκηνές ενώ το 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό της δίσκο Για Πρώτη Φορά.
ο 1993 η Ευρυδίκη κυκλοφόρησε τον δίσκο Μίσησέ με, ο οποίος έλαβε θετικά σχόλια και έκανε την ίδια ως μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στην Ελλάδα.

Το 1994, ενώ η Ευρυδίκη ήθελε να δοκιμάσει κάτι νέο, ξεκίνησε να εργάζεται στον επόμενο δίσκο της με τον τίτλο Φθινόπωρο Γυναίκας. Εμπνευσμένη από την ιδέα ότι μεγαλώνεις με την πάροδο του χρόνου, ο δίσκος της ήταν ένα μίγμα από ποπ και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Την ίδια χρονιά (1994) παντρεύτηκε με τον Γιώργο Θεοφάνους. Ο συνθέτης θεωρεί την Ευρυδίκη ως την μούσα του, παρόλο που πήραν διαζύγιο το 2000. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Άγγελο, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1996.

Ο Θεοφάνους ήταν ο κύριος συνθέτης και παραγωγός των πρώτων εννέα δίσκων της Ευρυδίκης ενώ το 1998 και το 1999 συνεργαζόταν με την Minos-Emi και τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο. Δίσκοι όπως οι Δέσε Μου τα Μάτια (1998, ο πρώτος χρυσός δίσκος), Το Κουμπί (1999) και Όλα Δικά Σου (2000), με τον ποπ / λαϊκό ήχο τους, είναι χαρακτηριστικοί της περιόδου Θεοφάνους.