Λένα Παπαληγούρα: «Όταν έμαθα για τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη...»

Οι δηλώσεις της ηθοποιού

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Λένα Παπαληγούρα: «Όταν έμαθα για τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη...»

Μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Τι Λες Τώρα έδωσε το πρωί της Κυριακής 13/3 η Λένα Παπαληγούρα, με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή στην νέα σειρά του ΣΚΑΙ, που έρχεται σύντομα στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Η ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την οικογένεια και τα παιδιά της, την καριέρα της αλλά και αυτό που την βοηθάει να χαλαρώνει όταν έχει μια κουραστική ημέρα.

Η Λένα Παπαληγούρα μίλησε επιπλέον για τις καταγγελίες που γίνονται στον χώρο του θεάτρου αλλά και πιο συγκεκριμένα για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς, όπως είπε, απογοητεύτηκε πάρα πολύ από όσα έγιναν.

Οι δηλώσεις της Λένας Παπαληγούρα

«Είναι τεράστιο φως στη ζωή μου. Ήρθαν και μου άλλαξαν τον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα. Έρχεται αυτό το θείο πλάσμα, το παιδί, στον κόσμο και σου δίνει τρία χαστούκια και σταματάς να ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς οικογένεια, με την έννοια του μοιράσματος.

Στο μυαλό μου υπήρχε η επιθυμία να δω τον εαυτό μου σαν μητέρα, αλλά ήταν στο επίπεδο του φαντασιακού. Γενικά όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου έχουν προκύψει ήσυχα. Και η επιλογή του επαγγέλματος δεν ήταν κάτι που προκάλεσε στην οικογένειά μου. Έγινε σιγά – σιγά, έχω μια ζωγραφιά από την α’ δημοτικού που λέει “όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός”», είπε χαρακτηριστικά η Λένα Παπαληγούρα και πρόσθεσε:

«Όταν έμαθα για τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη έπαθα μεγάλο σοκ, τεράστια στεναχώρια και πολύ μεγάλο θυμό. Είναι άλλο να ακούς κάποιες φήμες και άλλο να βλέπεις να μιλούν πρόσωπα που έπαθαν πράγματα. Ελπίζω η κοινωνία μας να μάθει να δίνει χώρο σε όλους τους ανθρώπους που έπαθαν, να μιλήσουν και η πολιτεία να μεριμνήσει να θεσπιστούν νόμοι για να μην υπάρχουν θύματα.

Έχει αξία αυτό που έγινε στο θέατρο, αλλά καλό θα είναι να γίνει και σε άλλες δουλειές και να μπουν και εκεί όρια», σημείωσε κλείνοντας η ηθοποιός.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

Λίγες ημέρες πριν την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ την ημερομηνία που έχει οριστεί) και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 8/3, αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής Πρωινό πως ο ηθοποιός βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Για την ακρίβεια ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή και μετέφερε όλες τις πληροφορίες.

«Ένας που στερείται την ελευθερία του από τον Ιούνιο του 2021 αποκλείεται να είναι σε καλή κατάσταση, ούτε σωματικά, ούτε ψυχολογικά. Ξέρω ότι δεν θέλει να το πω δημόσια, αλλά αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο ελπίζω να μην προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία του κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα πρέπει να ξέρετε, ότι σε ένα ποινικό ακροατήριο αναδεύονται σοβαρά συναισθήματα, υπάρχει αγάπη, μίσος, υπάρχει αντιπαράθεση.

Δεν είμαι βέβαιος αν θα μπορέσει να αντέξει το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα ποινικό ακροατήριο. Είναι καμίνι» ανέφερε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για βιολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Προϋπήρχε το πρόβλημα υγείας και επιδεινώθηκε μέσα στις φυλακές. Επαναλαμβάνω ότι το κλίμα στο ακροατήριο είναι ένα καμίνι. Ελπίζω να αντέξει. Λαμβάνει θεραπεία. Έχει χρειαστεί να μεταβεί στο νοσοκομείο. Δεν το λέω για να προκαλέσω ιδιοτελώς ένα συναισθηματικό κλίμα υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη. Είναι πραγματικότητα που θα τη δείτε στο ακροατήριο» συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος.