Ο Ανδρέας Γεωργίου απαντά στους επικριτές του για την παρουσίαση του X- factor - «Ακόμα και αν δεν ήμουν εγώ...»

Πως διαχειρίζεται την κακή κριτική;

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Ο Ανδρέας Γεωργίου απαντά στους επικριτές του για την παρουσίαση του X- factor - «Ακόμα και αν δεν ήμουν εγώ...»

Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Παρασκευή 18/3, το X-Factor - δείτε εδώ το trailer - και την παρουσίαση του Show έχει αναλάβει ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο σεναριογράφος μίλησε για όλους και για όλα σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino όπου μίλησε για τις κρίσεις πανικού, για την επιτυχία της σειράς του Η Γη της Ελιας, αλλά και για την κριτική που έχει λάβει για τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει στο μουσικό show.

Η συνέντευξη του Ανδρέα Γεωργίου

Στο παρελθόν είχατε δεχτεί αντίστοιχες προτάσεις;

Ναι αλλά αισθανόμουν ότι δεν ήταν τότε η κατάλληλη στιγμή. Τώρα αισθάνομαι πιο ώριμος, πιο ικανός να αναλάβω ένα τέτοιο project φυσικά με τη βοήθεια όλης της ομάδας.

Την κριτική τη φοβάστε;

Ανυπομονώ και για αυτό. Ποτέ δεν με έριξε η κακή κριτική. Ξέρω ότι θα υπάρξει και είναι φυσικό να υπάρξει. Είναι κάτι καινούργιο αυτό που αναλαμβάνω. Και λάθη θα κάνω και στον αέρα θα γίνουν διάφορα, είμαι σίγουρος. Η κριτική είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα διαβάζω όλα ειδικά στην αρχή μιας δουλειάς.

Ανδρέας Γεωργίου

Δεν ήταν λίγοι που αναρωτήθηκαν “Γιατί ο Γεωργίου; Υπάρχουν τόσοι παρουσιαστές με εμπειρία”. Τι απαντάτε;

Το X Factor όπως έχει στηθεί είναι μια καινούργια τηλεοπτική πρόταση και η κριτική επιτροπή είναι μια νέα πρόταση. Συνεπώς, ακόμα και αν δεν ήμουν εγώ στην παρουσίαση και ήταν κάποιος που δεν έχουμε ξαναδεί θα σκεπτόμουν “Ωραίο, είναι κάτι καινούργιο”.

«Αν υπήρχε το στοιχείο του εγκλεισμού δεν θα το συζητούσα καν. Έχω δει ανθρώπους να εκτίθενται ανεπανόρθωτα σε τέτοια παιχνίδια και είναι ένα είδος που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Δεν θα το έκανα ποτέ» αναφέρει.

Θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν Η Γη της Ελιάς;

«Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ναι, θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Έχουμε ένα πολύ ανατρεπτικό φινάλε για φέτος που θα συμμετέχει όλο το καστ. Όμως για να μην υπάρξουν διαρροές, θα κρατήσουμε αυτές τις τελευταίες σκηνές ως επτασφράγιστο μυστικό, ακόμα και για τους ηθοποιούς».

Οι πρώτες δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου για το X-Factor

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα είναι ο μεγάλος παρουσιαστής του Χ-Factor. Ο γνωστός παραγωγός μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (17/2) στην εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη και εξήγησε πώς του φαίνονται τα νέα του καθήκοντα.

«Χαίρομαι που είμαι κομμάτι αυτού του παζλ, γιατί έχουν κάνει πολύ ωραία δουλειά. Η κριτική επιτροπή είναι φανταστική και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!

Δεν δηλώνω παρουσιαστής, αλλά το συγκεκριμένο project νιώθω ότι είναι ταμάμ, γιατί έχω βρεθεί και στις δύο πλευρές. Και του casting, όταν αναζητούσα πρόσωπα, και στην πλευρά των παικτών, όταν έπρεπε να διαγωνιστούν. Φυσικά θα είμαι δίπλα στα παιδια και θα ζήσω μαζί τους το άγχος. Θα βάλω τα δυνατά μου να τους ενθαρρύνω και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μετά από τα τελευταία δύο χρόνια νιώθω ότι αυτό το show θα είναι μία ευχάριστη νότα σε αυτή τη χρονιά. Όταν ένα show θα έχει νέα παιδιά με τόσα όνειρα, αισθάνομαι ότι είναι και το σωστό timing… Θα μπούμε στο καλοκαίρι με το X-Factor φέτος», είπε χαρακτηριστικά