Παντελής Καναράκης: Η απάντηση του περιοδικού μετά τον σάλο που έχει προκληθεί

«Κάθε εξώφυλλο έχει σαν στόχο να...»

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Παντελής Καναράκης: Η απάντηση του περιοδικού μετά τον σάλο που έχει προκληθεί

Χαμός έχει προκληθεί με την νεότερη φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός με τους συνεργάτες του και εκείνον να αναπαριστούν το μυστικό δείπνο. Στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται το πρωί της Κυριακής 13/3, μάλιστα, έγινε γνωστό πως 7 ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό για αυτή του την κίνηση, ενώ προβλήθηκε και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το περιοδικό Free Press ΚΟΙΤΑ.

Η ανακοίνωση του περιοδικού Free Press ΚΟΙΤΑ για την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press ΚΟΙΤΑ έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο, Το συγκεκριμένα concept… είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δείνα που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.

Γι’ αυτό και τα μαύρα υγρά του Παντελή σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από αυτά που θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα “μαρτύρια”; Φυσικά από την πίστη και το Θεό. Γι’ αυτό και “φορά” επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μξ8ια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν. Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο μας δεν θα βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει.

Διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε… θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 10). Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους».

Οι δηλώσεις του Κώστα Τσουρού για την φωτογράφιση του ηθοποιού

Το μεσημέρι της Κυριακής 13/3 ο Κώστας Τσουρός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον Παντελή Καναράκη καθώς προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλώς ή κακώς η δουλειά μας είναι αυτή, να σχολιάζουμε και να κρίνουμε λεγόμενα και πράξεις. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω βασικά και μου δίνεται τώρα η ευκαιρία είναι ότι δεν κρίνω ποτέ ανθρώπους, εγώ κρίνω είτε τις πράξεις είτε τα λεγόμενα τη δεδομένη στιγμή.

Κώστας Τσουρός - Δηλώσεις

Δεν σημαίνει ότι όταν σχολιάζω αρνητικά μια δήλωση, σχολιάζω αρνητικά και τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι μου ταιριάζει να κοροϊδεύω τους τηλεθεατές, μη λέγοντας αυτό που νιώθω και πιστεύω, να τα βρίσκουμε όλα καλά. Ξέρετε πόσο στον χώρο μας γλύφουν ο ένας τον άλλον, αυτό για εμένα είναι έξω από τη λογική μου. Είμαι δημοσιογράφος και θα πω την άποψή μου, χωρίς να προσβάλλω βέβαια.

Με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα. Δεν έχω αδικήσει πολλούς με την κριτική μου. Ο μόνος που κάποια στιγμή είχα πει κάποια πράγματα και τα είχα μεγαλοποιήσει ήταν ο Αντώνης Ρέμος, στον οποίο μετά από χρόνια του είχα ζητήσει συγγνώμη. Τον είχα κριτικάρει πιο σκληρά από ό,τι έπρεπε.

Όσον αφορά στα σχόλια που έκανε εις βάρος του Παντελή Καναράκη , είπε: «Δεν με πήρε τηλέφωνο. Γιατί να με πάρει; Δεν κρίνω τον Παντελή, κρίνω τη συγκεκριμένη φωτογράφιση που έκανε ο Παντελής. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα αγγίζουμε, η θρησκεία είναι ένα από αυτά. Αυτό που βλέπω ο Ιησούς με ντεκολτέ και σκουλαρίκια εμένα δεν μου κάνει και αυτό είπα. Κάποια πράγματα δεν τα αγγίζουμε, αυτή είναι η άποψή μου».