Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό - Τι έχει συμβεί;

Η φωτογράφηση που προκάλεσε ''κύμα'' αντιδράσεων

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Παντελής Καναράκης: Επτά ιερείς μηνύουν τον ηθοποιό - Τι έχει συμβεί;

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός, που πόζαρε μαζί με τους συνεργάτες τους στο σκηνικό του μυστικού δείπνου για Free Press περιοδικό. Εκτός από τον Κώστα Τσουρό που είχε κάποια πολύ ''αιχμηρά'' σχόλια να κάνει για τον ηθοποιό, είχαμε την έντονη αντίδραση και επτά ιερέων οι οποίοι θέλησαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διευθετηθεί το θέμα.

Οι ίδιοι, πέρα από τις μηνύσεις που έκαναν, ζήτησαν μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος, καθώς αποτελεί προσβολή και βλασφημία απέναντι στον Χριστιανισμό.

Ιερείς μήνυσαν τον Παντελή Καναράκη εξαιτίας της φωτογράφισής του ως Ιησούς Χριστός

«Κάποια κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια κατά των Χριστιανών επιλέγουν να εξευτελίζουν το όνομα του Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφίσεις σε περιοδικά», αναφέρουν με επιστολή τους οι ιερείς προς την ιστοσελίδα Εκκλησία online.

Η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη

Ο Παντελής Καναράκης φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδίκο, με ένα εκκεντρικό look, το οποίο όμως έφερε σχόλια από τα τηλεοπτικά πάνελ. Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν τον ηθοποιό ήταν και ο Κώστας Τσουρός ο οποίος ένιωσε ότι η φωτογράφιση αντιτίθεται στα έθιμα του Χριστιανισμού.

Ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε με ακάνθινο στεφάνι (ως άλλος Ιησούς), ενώ παράλληλα πόζαρε σε ένα σκηνικό που θυμίζει αναπαράσταση από τον Μυστικό Δείπνο.

Ο Κώστας Τσουρός ένιωσε προσβεβλημένος από αυτή την απεικόνιση και σχολίασε: «Αυτή η φωτογράφιση που λέμε πως είναι και πρωτοποριακή, μόνο εμένα μού χτύπησε άσχημα; Μου χτυπάει πολύ άσχημα να βλέπω τον Παντελή Καναράκη να είναι με το ακάνθινο στεφάνι σαν τον Ιησού. Είναι και Σαρακοστή, πλησιάζουμε στο Πάσχα και βλέπουμε αυτούς… Πλέον δεν μας νοιάζει να κοροϊδέψουμε ακόμη και τη θρησκεία, να κοροϊδέψουμε σύμβολα, στο όνομα της τέχνης βέβαια πάντα, γιατί θα πουν ότι είναι τέχνη. Τον Ιησού με ντεκολτέ μέχρι εδώ δεν τον έχω έτσι στο μυαλό μου. Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν τα αγγίζουμε και η θρησκεία είναι ένα από αυτά», είπε ο Κώστας Τσουρός.

Ο Κώστας Τσουρός πολλές φορές έχει εκφέρει την γνώμη του δημόσια μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών και έχει «ξεσπάσει» πέρι πολλών, αναμέσα σε αυτούς, ο Πάνος Βλάχος (Δείτε εδώ σχετικά) και η Μαίρη Συνατσάκη (Δείτε εδώ λεπτομέρειες).

Από την άλλη, ο Θανάσης Πάτρας συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι το κάνει για να κοροϊδέψει. Αισθητικά, κρίνοντάς το, ούτε εμένα μου αρέσει. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος δόλος ή κάποιο κίνητρο. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ το λόγο».