«Κάτι άλλαξε μέσα μου...» - Η αποκάλυψη της Μαρίας Πρωτόπαππα για την σκηνή με το νεκρό παιδί της στον Σασμό

Η ηθοποιός αποκαλύπτει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Κάτι άλλαξε μέσα μου...» - Η αποκάλυψη της Μαρίας Πρωτόπαππα για την σκηνή με το νεκρό παιδί της στον Σασμό

Λίγες μέρες μετά την έκπληξη που δέχτηκε στα παρασκήνια των γυρισμάτων, η Μαρία Πρωτόπαππα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή #Artweek της ΕΡΤ το Σάββατο 12/3 και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό την εμπειρία της κάνοντας τα πρώτα βήματα ως ηθοποιός στο θέατρο, τις εξετάσεις που πέρασε, αλλά και για τον ρόλο της ως η Μαρίνα Βρουλάκη του Σασμού που έκανε τεράστια επιτυχία και έγινε viral στην σκηνή θανάτου του γιου της, Πετρή.

Για τις εξετάσεις που είχε δώσει στο θέατρο Κάρολος Κούν, ώστε να καταφέρει να σπουδάσει θέατρο, είπε: «Στο θέατρο μπήκα στα 18 μου. Έδωσα εξετάσεις τρέμοντας, ενώπιον των δασκάλων μου. Ήταν ο Γιώργος ο Λαζάνης ο οποίος που έδωσε πρώτος το πάτημα, το να μείνω στο θέατρο. Μου έδωσε τον πρώτο μου δυνατό ρόλο, όταν τελείωσα τη σχολή. Εμείς δουλεύαμε βέβαια νωρίτερα. Μετά βρέθηκα με τον Μίμη Κουγιουμτζή. Με τι δική του ελαφράδα και τη γενναιοδωρία του. Έκατσα χρόνια εδώ στο θέατρο. Ήταν οικογένεια, με τα καλά, τα άσχημα, αλλά… αυτό εδώ το μέρος το θυμάμαι σαν χθες».

Η Μαρία Πρωτόπαππα για την viral σκηνή του Σασμού

Όσον αφορά τον ρόλο της στον Σασμό και την σκηνή που βρισκόταν πάνω από το νεκρό της παιδί, ανέφερε: «Κάτι άλλαξε μέσα μου από με την επικοινωνία αυτή του κόσμου. Δεν λέω τη λέξη “επιτυχία”, εγώ δεν στόχευσα σε κάτι να πω ότι πέτυχα. Αυτό δεν το στοχεύεις. Τι είναι αυτό; Πού ξέρεις τι θα νιώσει ο κόσμος;».

Και προσέθεσε στο τέλος: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο κόσμος διψά για σεβασμό, εγώ αυτό κατάλαβα. Ο κόσμος που συγκινήθηκε και μίλησε μέσα από τα social media, κατάλαβα ότι έμεινε ικανοποιημένος από μένα και τους τίμησα, κάνοντας όσο καλύτερα την δουλειά μου. Η απαξίωση είναι αυτή που δεν αντέχεται».

«Φαντάστηκα τον πόνο που μπορεί να μούδιασε»

Η Μαρία Πρωτόπαππα, η τηλεοπτική «Μαρίνα» του Σασμού, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό Gala, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τη σκηνή της δολοφονίας του Πέτρου και για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να την προσεγγίσει.

Όπως εξήγησε πήρε έμπνευση από μία γυναίκα που είχε βιώσει κάτι αντίστοιχο και έτσι μπόρεσε να αποδώσει με τόσο ρεαλιστικό τρόπο τον πόνο της μάνας (δείτε εδώ τη συγκίνησή της για τη συγκλονιστική σκηνή).

Πώς σου βγήκε αυτή η αντίδραση που συγκλόνισε το κοινό, όταν ως Μαρίνα έμαθες για τον θάνατο του Πετρή;

Ήθελα η Μαρίνα να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που ακούει, να μην αντιδρά άμεσα. Φαντάστηκα τον πόνο που μπορεί να μούδιασε κάποια αληθινά πρόσωπα. Είχα στο νου μου συγκεκριμένες γυναίκες και συνδύασα πραγματικές αντιδράσεις από ιστορίες-μαρτυρίες που μου διηγήθηκαν. Όταν μιλάς για αληθινούς ανθρώπους παίρνεις δύναμη.

Μαρία Πρωτόπαππα Σασμός