Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο - Ποιοι ήταν στο πλάι του

Οι στιγμές που θυμάται ο γιατρός του, Δημήτρης Λινός

 Δημήτρης Κοντομηνάς: Οι τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο - Ποιοι ήταν στο πλάι του
News 14.03.2022 11:41
Από Youweekly Team

Για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες από τις μέρες του Δημήτρη Κοντομηνά στο νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Λινός, προσωπικός γιατρός του εκλιπόντα επιχειρηματία, μίλησε στην κάμερα του «Πρωινό» και μοιράστηκε ορισμένες στιγμές που θυμάται από τα τελευταία δύο χρόνια του νοσοκομείου.

Ότι έφυγε μόνος του, σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, φανερά καταβεβλημένος και αδυνατισμένος αποκάλυψε πρώτη η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία είναι ψυχολογικό ράκος για τον θάνατο του πρώην συνεργάτη της.

Οι ιστορίες που θυμάται ο γιατρός του Δημήτρη Κοντομηνά

«Ήταν επιλεκτικός, Όταν ήταν στο νοσοκομείο, σε φάση που είχε επικοινωνία, στον 17ο όροφο ήταν ένας γνωστός πολιτικός ο οποίος τον επισκέφθηκε και του είπε: «Κύριε Κοντομηνά είμαι ο τάδε, σας ξέρω κτλ». Και του απάντησε: «Δεν σας ξέρω εγώ κύριε». Και όταν έφυγε είπε «Τον ξέρω, αλλά…» και έκανε αρνητικά σχόλια», θυμάται ο κ. Λινός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως του Δημήτρη Κοντομηνά του άρεσε να βλέπει τηλεόραση και πως την είχε πάντα ανοιχτή, συνήθως γυρισμένη στο κανάλι του ΑΝΤ1.

«Τα τελευταία δύο χρόνια η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική», αναφέρει ο γιατρός. «Χρειάστηκε να κάνουμε και τραχειοστομία, δηλαδή και τεχνικά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα, όμως, κατά την άποψη τη δική μου, είχε το μυαλό του».

«Η οικογένεια και εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να έρθει κανένας (σ.σ. τηλεοπτικά πρόσωπα), λίγοι άνθρωποι ήταν» δήλωσε επίσης..

Έπειτα ο κ. Λινός μίλησε και για τις τελευταίες στιγμές του επιχειρηματία. «Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε «Σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ». Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου λένε «τι του έκανες του Κοντομηνά»; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα».

«Το μεγαλείο και το δράμα είναι ότι δεν έφυγε «φυτό». Έφυγε ένας ζωντανός άνθρωπος», κατέληξε.

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Δημήτρη Κοντομηνά

Το πρωί της Παρασκευής (11/3) ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή Πρωινό αποκάλυψε πότε και πού αποφάσισε να κάνει η οικογένειά του Δημήτρη Κοντομηνά την κηδεία του.

«Μπορούμε να πούμε ότι εξόδιος ακολουθία δεν θα γίνει στην Αθήνα, θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στο αγαπημένο του νησί που είναι η Ύδρα. Είχε ένα εξοχικό σπίτι ακριβώς απέναντι από την Ύδρα και του άρεσε να αράζει με το σκάφος του στην Ύδρα και να περνάει τα καλοκαιρινά του βράδια σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Η οικογένειά του αποφάσισε η εξόδια ακολουθία να γίνει το πρωί της Δευτέρας στην Ύδρα και η κηδεία θα γίνει την επόμενη μέρα, την Τρίτη στον οικογενειακό του τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άνηκε κάποτε στην περιουσία του Δημήτρη Κοντομηνά - Φωτογραφίες από το μυθικό σκάφος «Quintessa»

Άσχημα ψυχολογικά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Η απόφαση για την κηδεία του Κοντομηνά

Share