Στην περιουσία του σπίτια, ρολόγια κι όχι μόνο - H επτασφράγιστη διαθήκη του Δημήτρη Κοντομηνά

Πότε ανοίγει και τι περιέχει μέσα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στην περιουσία του σπίτια, ρολόγια κι όχι μόνο - H επτασφράγιστη διαθήκη του Δημήτρη Κοντομηνά

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το χαμό του κροίσου Δημήτρη Κοντομηνά. Φυσικά αναφερόμαστε στην κατάσταση της περιουσίας του αλλά και της διαθήκης του που όπως αναφέρετε σε δημοσιεύματα περιοδικών (βλ. Spirto και Ciao) θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και θα δημοσιευτεί στην μοναχοκόρη του Μαρία (δείτε εδώ φωτογραφίες της) και και σε όλους ακόμα εμπλέκονται σ αυτή.

Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία η κατάσταση είναι αν μη τι άλλο μπλεγμένη. Καθώς εκκρεμούν διάφορες δίκες οικονομικού βάρους για τον πρώην καναλάρχη και πατέρα της δικαιούχου. Αυτές οι εκκρεμότητες ήταν που «πάγωσαν» όλες τις υπόλοιπες αγοροπωλησίες των ακίνητων του σε Αττική, Αργολίδα αλλά και Κυκλάδες.

Η κόρη του Κοντομηνά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια

Έχει εξουσιοδοτήσει σε γραφεία της Αθήνας αλλά και της Νέας Υόρκης να παρακολουθήσουν επισταμένως τις εξελίξεις τη στιγμή που η ίδια έχει κάνει αποδοχή της όποιας κληρονομιάς δικαιούται αλλά με τη διαδικασία της απογραφής. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι η κληρονόμος αφήνει να ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι με τη μέθοδο της εκποίησης και του πλειστηριασμού με δικά τους νομικά έξοδα. Κι εκείνη αν και εφόσον μείνει κάτι από την περιουσία με όλες τις εκκρεμότητες λυμένες και όλες τις πλευρές ικανοποιημένες θα το αποδεχτεί βάση νόμου καθώς έχει όλο το δικαίωμα.

Από την άλλη η ίδια και τα δικά της περιουσιακά στοιχεία δεν εμπλέκονται, ούτε επηρεάζονται από απαιτήσεις τρίτων. Και όλα αυτά γιατί ο νομικοί της κόρης του Κοντομηνά, με γνώση της υπόθεσης, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχει χρέη τα οποία εκτιμάται ότι είναι υψηλά σε τέτοιο σημείο που θα χρειαστεί, αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της ευθύνης του κληρονόμου για τα χρέη της κληρονομιάς μέχρι το ενεργητικό της. Δηλαδή με το ευεργέτημα της απογραφής αποκλείεται η “συγχώνευση” της κληρονομιάς και της ατομικής περιουσίας του κληρονόμου.

Τι περιέχει η περιουσία του Κοντομηνά

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως η περιουσία του έχει πλέον εξαϋλωθεί, με εμβληματικά ακίνητα και σκάφη (κτήμα στη Βαρυμπόμπη, διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού και στο Μανχάταν, σπίτια σε Υδρα και Πόρτο Χέλι) να βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Όλα τα παραπάνω όμως είναι εικασίες. Καθώς εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις και φυσικά το άνοιγμα της διαθήκης του πρώην καναλάρχη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όπως και να έχει φίλοι, συνεργάτες, και ανταγωνιστές χαρακτήριζαν τον Κοντομηνά ως εξαιρετικά γαλαντόμο άνθρωπο. Που μοίραζε χρήμα σε δικούς του ανθρώπους, αλλά και σε όσους συνεργαζόταν.

Δεν επρόκειτο για αφέλεια, αλλά για επιλογή. Και αποτύπωνε τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σχέση με το χρήμα αλλά και την εξασφάλιση ικανοποιημένων υπαλλήλων.

Η τελευταία γνωστή συναλλαγή αφορούσε τη μεταβίβαση των μετοχών του Alpha TV στην Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη. Συμφωνία που εκτέλεσε για λογαριασμό Κοντομηνά, η κόρη του Μαρία. Καθώς ο ίδιος βρισκόταν ήδη από το 2019 σε κακή κατάσταση με οξυμένα προβλήματα υγείας, που τον υποχρέωσαν σε μακρά νοσηλεία…

Σε όλους ήταν γνωστό ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια και μάλιστα η συλλογή του ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει, η αξία τους δεν αποκλείεται να ξεπερνούσε και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Εκτός από τη συγκεκριμένη συλλογή, η οικογένεια του επιχειρηματία, αν και δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τίποτα, εκτιμά ότι εκτός από τα ρολόγια, υπήρχαν στην βίλα και κοσμήματα και κάποια έργα Τέχνης που αγαπούσε πολύ ο πρώην ιδιοκτήτης του Alpha και μετρητά.

Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος από την πλευρά της οικογένειας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα μείνουν αδρανείς. Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία, περιμένει το άνοιγμα της διαθήκης και αναζητεί τον μίτο της Αριάδνης σε όλη αυτή την -ομολογουμένως- περίεργη υπόθεση καθώς πριν έναν χρόνο περίπου όλα τα πράγματα έφυγαν από τη βίλα του πρώην καναλάρχη σε άγνωστη -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κατεύθυνση. Το άνοιγμα της διαθήκης του Δημήτρη Κοντομηνά μπορεί να φωτίσει και αυτή την σκοτεινή πτυχή της ιστορίας…

Η βίλα του Κοντομηνά στην Πελοπόννησο

Ο ίδιος είχε μια αμύθητη περιουσία εξαιτίας όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τις οποίες απασχολούνταν, ενώ στην κατοχή του είχε πάρα πολλά ακίνητα τα οποία έβγαζε σιγά σιγά στο ''σφυρί'' εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του τον τελευταίο χρόνο.

Ένα από αυτά τα ακίνητα ήταν και το τεράστιο κτήμα του στην Πελοπόννησο, επιφάνειας 916 στρεμμάτων, με την απίστευτη βίλα που ήταν χτισμένη πάνω στην θάλασσα στην ακτή της Πελοποννήσου απέναντι από την Ύδρα και έχει πανοραμική θέα στη θάλασσα, στο Πόρτο Χέλι, στη νήσο Δοκό και στις Σπέτσες.

Αν και, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν από γνωστούς μεσίτες, το ακίνητο στην Πελοπόννησο ήταν υποθηκευμένο στις τράπεζες, τελικά βρέθηκε ο τρόπος να βγει προς πώληση και η αξία του θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η αξία του...4.565.981 ευρώ παρακαλώ. Ναι, καλά διαβάσατε.

Το σπίτι, το οποίο είναι χτισμένο τη δεκαετία του ’50, βρίσκεται στη χερσόνησο και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο παραλίες του κτήματος, η μία με άσπρη άμμο και η άλλη με βότσαλο, υλικά που με ειδικά φορτία είχε μεταφέρει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον επίγειο παράδεισό του όταν έκανε ανακαίνιση, το 2012.

Μάλιστα, στα σχέδιά του φημολογείται ότι ήταν η κατασκευή μαρίνας, η οποία όμως δεν χτίστηκε ποτέ λόγω των αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής. Τα κτίσματα στην παραλία και ένας ξεχωριστός ξενώνας προσφέρουν συνολικά εννέα υπνοδωμάτια, ενώ μάλιστα κάποια άλλα οικήματα έχουν χώρο για το προσωπικό και για τους εργάτες του κτήματος.

 Ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ η βίλα του Κοντομηνά στην Πελοπόνησσο

 Ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ η βίλα του Κοντομηνά στην Πελοπόνησσο