«Αν δεν ήταν ο σταυρός...» - Η εξομολόγηση του Κωστή Σαββιδάκη για το θαύμα που βίωσε

Συγκινεί με την περιγραφή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Αν δεν ήταν ο σταυρός...» - Η εξομολόγηση του Κωστή Σαββιδάκη για το θαύμα που βίωσε

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Κωστής Σαββιδάκης, που το κοινό τον λάτρεψε μέσα από τη συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες, μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη!» και αναφέρθηκε σε ένα θαύμα που βίωσε ο ίδιος στους Αγίους Ισιδώρους στο Λυκαβηττό, και έχει μιλήσει για αυτό πολύ λίγες φορές στη ζωή του.

Όπως διηγήθηκε, ο σταυρός ένιωσε πως «κόλλησε» στην πλάτη του και έτσι έκανε ακτινογραφία και βρέθηκε ένα πρόβλημα υγείας, όπου υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην το είχε κοιτάξει καθώς δεν είχε κάποιο σχετικό στοιχείο που να του δείχνει πως έχει κάτι.

Η εξομολόγηση του Κωστή Σαββιδάκη για το θαύμα που βίωσε

«Πήγαινα πάρα πολύ συχνά στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό. Εκεί υπάρχει ο πατέρας Δημήτριος που έχει τον θαυματουργό Σταυρό και κατά διαστήματα τον βγάζει και ευλογεί τον κόσμο.. Με σταύρωσε και εμένα και κόλλησε ο σταυρός στην πλάτη μου. Μου είπε λοιπόν να πάω να κάνω μια ακτίνα στο συγκεκριμένο σημείο. Έκανα την ακτίνα. Όντως βρήκανε κάτι. Ευτυχώς έπεσα σε πολύ καλά χέρια και πήγαν όλα καλά.

Αν δεν ήταν όμως ο σταυρός και ο πατέρας Δημήτριος να το εντοπίσει δε ξέρω που θα ήμουν σήμερα. Ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Πιστεύω πως για ότι συμβαίνει υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν φοβήθηκα. Σκέφτηκα ότι πηγαίνω μια εκδρομή δέκα μέρες να καθαρίσω» είπε ο Κωστής Σαββιδάκης.

Η περιπέτεια που πέρασε λόγω κορωνοϊού

Στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Πέμπτης 3/2 ο Κωστής Σαββιδάκης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σοβαρή περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό.

Ο «παπάς» στις Άγριες Μέλισσες αποκάλυψε πως νοσηλεύτηκε για 18 ημέρες στο νοσοκομείο για οξυγόνο με αποτέλεσμα να χάσει 12 κιλά σε διάστημα ενάμιση μήνα, κάτι που σόκαρε την Φαίη Σκορδά.

«Νόσησα από κορωνοϊό πριν από τρεις μήνες. Το πέρασα δύσκολα. Είναι προσωπικό δεδομένο το αν έχω εμβολιαστεί. Θα πω όμως πως όλοι μας είτε έχουμε κάνει δύο δόσεις, είτε δεν έχουμε κάνει καμία, τώρα έχει λήξει το διαβατήριο. Νόσησα και ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. 18 ημέρες στο νοσοκομείο και θέλω να ευχαριστήσω τις νοσοκόμες και τους γιατρούς.

Δεν υπάρχει αρκετό νοσηλευτικό προσωπικό και οι νοσοκόμοι δε μπορούσαν να βοηθήσουν όπως θέλουν. Άκουσαν τα αφτιά μου, ασθενείς να φωνάζουν “λύστε μας” – ήταν δεμένοι στα κρεβάτια γιατί είχαν σπασμούς από τον κορονοϊό – γιατί δεν προλάβαινε το νοσηλευτικό προσωπικό. Το άκουσα με τα αφτιά μου και ρώτησα. Έτσι μου είπαν αυτό.

Βρήκα απαράδεκτες συνθήκες στο νοσοκομείο. Και όχι μόνο εγώ. Όλοι όσοι νοσηλεύονται περνούν δύσκολα. Δεν κινδύνευσα να διασωληνωθώ. Ήταν χαμηλό το οξυγόνο μου και γι’ αυτό έμεινα μέσα τόσες μέρες. Πρέπει βέβαια να είχε συμβεί και κάτι με το μηχάνημα, μου είχαν βάλει δυνατά το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να πάθω ζημιά στους πνεύμονες. Θα κοιτάξω αν είναι ιατρικό λάθος. Στις εξετάσεις που έκανα μετά, τα πνευμόνια μου δείχνουν ότι έχουν καταστραφεί –είτε από την πνευμονία, είτε από το πολύ οξυγόνο-. Θέλω έξι με οκτώ μήνες για να επανέλθουν τα πνευμόνια μου στο κανονικό τους» κατέληξε ο ηθοποιός.